От х:

Днес в x:

Почина рок легендата Джони Холидей

Най-голямата рокзвезда на Франция Джони Холидей почина тази нощ на 74 години от рак на белия дроб, съобщи съпругата му Летисия.

"Джони Холидей си отиде. Пиша тези думи, без да мога да го повярвам. Обаче е истина, мъжът ми вече не е сред нас. Напусна ни тази нощ както живя целия си живот, смело и достойно", написа тя в изявление.

Френският президент Еманюел Макрон също отдаде почит на Джони Хоридей. Макрон заяви, че „във всички нас има по нещо” от музиканта.

От Джони Холидей няма да забравим нито името, нито лицето, нито гласа, нито преди всичко песните, които с този суров и чувствителен лиризъм принадлежат изцяло на историята на френския шансон. Той внесе част от Америка в нашия национален Пантеон”, се казва още в текста на съобщението по повод смъртта на музикалната легенда.

Джони Холидей е рокендрол легенда и киноартист във френско говорещия свят и понякога наричан френският Елвис Пресли. Издал е 18 платинени албума.

Първият му брак е с родената в България Силви Вартан, от брака им се ражда синът им Давид. По-късно той се жени за актрисата Натали Бай, с която имат дъщеря Лора Сме, която е също киноактриса.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини