28 °C

Лекарският съюз настоява за персонална отговорност при злоупотреба с лекарства

Българският лекарски съюз излезе с позиция относно казус около нелегалната търговия с лекарствени продукти и неефективния контрол върху търговската политика в сектора. В нея се настоява всеки, позволил си да злоупотребява с публични средства, да понесе персонална законова отговорност за действията си.

Съсловната организация се надява, че след реализиране на проверки по случая и уличаването на виновниците, участвали в нелегалните схеми за износ на лекарства, техните имена ще бъдат съобщени публично. Само така ще се избегне уронването на авторитета на лекарското съсловие заради поставянето в момента на всички медици под общ знаменател, се казва в позицията.

„Тиражирането на послания, които навеждат на мисълта за колективна вина на лекарите и участието им в „схеми“, излишно нагнетяват напрежението в сектора и влошават отношенията между лекар и пациент, които са достатъчно усложнени в последните години, поради хроничното недофинансиране на сектора и условията на труд, в които са принудени да работят медицинските специалисти.”, категорични са лекарите от Съюза.

Haskovo.net


Хороскоп за 23.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини