От х:

Днес в x:

Фолклорен спектакъл учи деца на трудолюбие

    „Който не работи, не трябва да яде! С труд и упоритост всичко се постига.“ Това научиха деца от 3-та подготвителна група в детска градина „Славейче“ в Хасково. Макар и на крехка възраст, момчетата и момичетата бяха наясно, че днешната работа не бива да се оставя за утре и който лете празнува, зиме лудува. Всички тези поговорки бяха пресъздадени от децата във възстановки с песни, танци и приказки. В представленията им помагаха техните учителки Нели Христова и Дафинка Демирева.

    Детският фолклорен спектакъл носи името „Който не работи, не трябва да яде“, част от мини проект на градината „С мама работим двама“. От около 2 години всяка група в забавачката избира по една тема за минипроекта, който има за цел за възпита духовни ценности у децата, каза директорката на градината Ели Костова. Тя е категорична, че това е доброволен труд на педагозите и е иновативна педагогическа практика в национален мащаб.

    Децата, с помощта на родители и учители, бяха подготвили и битов кът. В него има изрисувани глинени съдове, манекени с носии. Бяха изработили и табло с поговорки, свързани с трудолюбието. Децата и техните преподаватели бяха единодушни, че „който се мъчи, той ще се пъчи“.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ел
      Ели /но не Костова/
      6 -8
      18:53, 5 дек 2017
      "Доброволен труд ". Душите ни взехте.Аман от надпревари между директорки.Голямо шубе да не ги измести някой.Затова няма да има млади учители.
      • Ли
        Лили
        6 -2
        19:42, 5 дек 2017
        Защо толкова злоба не мога да разбера,щом човек си върши работата с любов и от сърце.Типично по български.
    • 2
      Бя
      БЯЛ БОР
      6 -4
      19:45, 5 дек 2017
      Елке ма, кат си останала без душа, що не вземеш да напуснеш даскалька ? Що не идеш да копаш, та да ти се намести душата
      • Нъ
        нънхъ
        6 -1
        19:53, 5 дек 2017
        Зависли сте Бя защо не питате родители за директорката а прищазвате само глупости
    • 3
      Ро
      Росица Григорова
      15 0
      20:30, 5 дек 2017
      Изненадана съм,че има хора,които са готови да опорочат и най-прекрасната идея!Вместо да адмирирате добрите начинания,защото останаха малко,отново се събуди "вековната злоба на роба"...Жалко!И представа си нямате как греят очичките на тези деца,как ясно звънят гласчетата им,как преливат от емоция!Всичките положени усилия си струват ,за да видиш накрая това!Пишете каквото си искате,ние сме щастливи с НАШИТЕ деца!
    • 4
      Ми
      Милена Андонова
      11 0
      23:26, 5 дек 2017
      ели( НО НЕ КОСТОВА)., родител съм на дете ,което участваше в този невероятен спектакъл. Очите ми бяха изпълнени със сълзи когато гледах децата ни облечени с българска народна носия ,пеят от душа и сърце мъдрости ,които може би Вие сте забрави от злоба .Да участваш в нещо хубаво заедно с детето си е прекрасно.Ако това са болни амбиции нека повече градини имат такива .Благодаря на г-жа Христова и г-жа Демирева за тяхната всеотдайност и любов към нашите деца.ГОРДА СЪМ , че детето ми посещава детска градина Славейче ,с директор ЕЛИ ( НО КОСТОВА)



    • 5
      Ni
      NIKO
      3 0
      09:30, 6 дек 2017
      ЕЛИ(но не човек), ако не ти харесва отпиши си детето от тази градина!Ако изобщо е там....
    • 6
      Уч
      Учителка
      3 0
      12:21, 6 дек 2017
      Преливащи от злоба бедни душици,приемете,че сме НАЙ-ДОБРИТЕ/така ще Ви бъде по-лесно да го преживеете/!
    • 7
      12
      123...
      4 0
      14:06, 6 дек 2017
      Ех, ама!!! Има ли нещо , от което да не се пръкне злоба и завист?!
    Последни новини