От х:

Днес в x:

Германия предлага на мигрантите пари, за да си отидат

Неуспелите кандидати за убежище могат да кандидатстват за финансова помощ в размер до 3000 евро, ако изберат да се върнат доброволно в страните си на произход, твърди германският вътрешен министър, потвърждавайки нова правителствена програма, съобщава Deutsche Presse Agentur.

Семейства, които решат доброволно да се връщат у дома, могат да кандидатстват за стоки и услуги на стойност до 3000 евро, а физическите лица могат да получават стоки и услуги на стойност 1000 евро, в родната им страна, съобщава министерството днес, като добавя, че новите ползите са разширение на съществуваща програма за подкрепа стартирана през февруари.

Германското правителство се опитва да стимулира доброволното напускане на неуспелите търсещи убежище, тъй като страната се занимава с приток на малко под един милион мигранти, пристигнали от страни като Сирия, Афганистан и Ирак през 2015 и 2016 г.

"Ако сте решили в полза на доброволно напускане до края на февруари, можете да получите не само стартова помощ, но също така и помощ за жилищно настаняване за разходите през първата година във вашата страна на произход", разяснява министърът на вътрешните работи Томас де Майзиер, цитиран и от вестник Bild.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини