28 °C

Бившият кмет Георги Иванов обжалва присъдата си в Апелативния съд

Бившият кмет на Хасково Георги Иванов обжалва присъдата си, наложена от хасковските окръжни магистрати, пред Апелативния съд в Пловдив. Дата за съдебно заседание там обаче все още не е определена.

Припомняме, че на 16 ноември ексградоначалникът бе осъден на 2 години условно с три и половина години изпитателен срок. Той бе признат за виновен, че като длъжностно лице – кмет на община Хасково, през май 2015 година е наредил да се разруши паметник на културата – бившия затвор на ул. „Дунав“. В продължилото близо година разследване производството бе прехвърлено в Пловдив по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров след жалба от бившия кмет, с цел да се избегнат съмнения в пристрастност. Така обвинителния акт бе внесен в Хасковския съд от пловдивската прокуратура.

Според решението на първоинстанционния съд Георги Иванов трябва да плати глоба от 3000 лв., лишен е и от право в продължение на три години да заема обществена длъжност. Мярката за неотклонение на бившия кмет се променя от парична гаранция в подписка, реши още съдът.

Според юристи това дело ще стигне до Върховния касационен съд, независимо от решението на апелативните магистрати.

Haskovo.net


20 Коментара

Хороскоп за 21.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини