От х:

Днес в x:

Силният вятър изкорени дървета в Харманли

Изображение 1 от 5

    Силният вятър изкорени дървета в Харманли, сигнализира читател на Haskovo.net, който изпрати и снимки. Фотосите са правени тази сутрин в Градската градина.

    Едно от повалените дървета е изкоренено, а другото е пречупено от ствола. Местните предлогат, че дърветата са съборени от силния вятър снощи. Добре, че при килването им не е имало хора, иначе можеше някой да пострада, вайкаха се харманлийци.

    По данни на хасковската метеорология вятърът в Харманли вчера е достигнал максимална скорост от 10 м/с, а поривите в областния град са стигнали 15 м/с, което е ниво с потенциална опасност. През изминалото денонощие валежите от дъжд в Хасково са достигнали 33.8 литра.

    Според прогнзата днес в югоизточната част от страната отново се очакват валежи. Въпреки това ще бъде сравнително топло. В 11 часа термометърът в Хасково е отчел 17.6 градуса. Не е изключено в следобедните часове живакът да се покачи още и да подгони рекорда от 2004 г., когато на днешния 3 декември е била измерена максимална температура от 20.5 градуса.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ха
      Харманлийка
      1 0
      13:33, 3 дек 2017
      Ама, хора тия дървета са така от повече от един месец и никой така и не ги вдигна. Дърветата в парка падат често, тъй като са стари.
    Последни новини