От х:

Днес в x:

Все повече хора вярват, че Земята е плоска

Все повече хора вярват, че Земята е плоска. Социалните медии подпомагат разпространението на теорията, въпреки че човечеството е осъзнало, че родната планета е глобус преди 2000 години, а от 50 има възможност да наблюдава снимки от Космоса. С 200 души годишно, предимно американци и британци, се увеличава обществото „Плоска Земя” от 2009-та досега, според информация на организацията.

Дори ако се усъмним в тези данни, факт е, че плоскоземците успяха да привлекат обществения интерес към себе си в последните дни, включително на иноватора милиардер Илън Мъск и авторитетния учен Нийл деГрас Тайсън. Интересът е провокиран от плановете на американеца Майк Хюс да се изстреля със самоделна ракета. Крайната му цел е да заснеме Земята, за да докаже, че кълбовидната й форма е конспирация на астронавтите.

В средата на нищото в Калифорния, край град-призрак с четирима жители в момента има самоделна установка с ракета. Има и пилот. Тази седмица шофьорът на лимузина Майк Хюс възнамерява да докаже, че живеем върху диск. От няколко дни той лагерува в пустинята Мохаве и подготвя летателната си машина от рециклиран метал за полет. Събитието беше планирано за миналата седмица, но Хюс получи забрана от Службата за управление на земите да се изстреля обществен имот и трябваше да се премести.

Ако полетът със скорост 800 км/ч над Мохаве не го убие, това ще бъде първата фаза на амбициозната му космическа програма. Крайната цел е следващо изстрелване, което да издигне Хюс километри над земната повърхност, откъдето се надява да се снабди с доказателства, че планетата е плоска.
 
„Изглежда по-скоро като фризби. Окей! С повдигнати нагоре ръбове. Ръбът, който държи океаните да не изтекат е 50-метрова ледена стена, която е в Арктика."

Според плоскоземците, служителите на НАСА  пазят тази стена, за да не могат хората да я преминат и да паднат от диска. В обществото им се говори още, че  НАСА се контролира от масони, а ракетите на Илън Мъск са фалшиви.

Във вторник основателят на космическата компания SpaceX, който планира да колонизира Марс, попита шеговито в Туитър „Защо няма Общество плосък Марс?”. Той получи бърз и неочакван отговор на официалния профил на Обществото Плоска Земя: „Здравей, Илън, благодаря за въпроса. За разлика от Земята, наблюденията са, че Марс е кръгъл. Надваме се, че денят ти ще е фантастичен.”

Международното Общество Плоска Земя е основано от Самюъл Шентън през 1956 година. То става популярно през 1964-та с началото на космическата ера и първите управляеми рекетни полети. През 1971 година Шентън, заедно с Чарлс Джонсон стартира американското Общество Плоска Земя, в което се включват 3000 души. През 1980-та обаче остават 200, а след смъртта на Джонсън през 2001-ва - едва няколко човека. Обществото се възражда в интернет през 2004, а през 2009 е официално възобновено. Затворената фейбук група „Плоска Земя – без тролове” има над 36 хиляди члена.

Наскоро плоскоземците провокираха реакция и от известния американски учен Нийл деГрас Тайсън, който написа „Възходът на вярващите в плоскостта на Земята  е едно от най-убедителните доказателства за провала на образователната ни система.”

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини