От х:

Днес в x:

Промениха наредба заради акцията за изоставени коли в Димитровград

Парите, които Община Димитровград ще получи след като предаде за рециклиране изоставен автомобил ще бъдат превеждани на собственика на возилото. Това, обаче ще стане след като от администрацията си удържат разходите по транспортирането и престоя на колата на наказателния паркинг на ул."Вилхем Пик". От въпросната сума ще бъде приспаднат и неплатен пътен данък.

Тези промени приеха днес димитровградските съветници в Наредба №34 за управление на отпадъците на територията на Общината. Целта бе да се коригира пропуск в нормативната уредба, свързан с акцията за премахване на стари коли в Димитровград.

Тя стартира през юни месец с уведомления за притежателите на стари коли, които имаха тримесечен срок да ги премахнат от общински терени. Първият вдигнат от общинския паяк автомобил бе в края на септември месец.

Возилата се извозват на паркинга, а собствениците могат да ги приберат в 14- дневен срок. Кметът Иво Димов съобщи днес, че към момента не се е налагало Общината да предава автомобил за рециклиране. Според него, редно е администрацията да се подготви и за такъв случай, което е целта на тези промени.

Видео по темата - вижте тук!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини