От х:

Днес в x:

Филмите на 2017 - наградите на кинокритиците

"Вестник на властта" (The Post) на Стивън Спилбърг спечели наградата за най-добър филм на Националния съвет на кинокритиците, а звездите му Мерил Стрийп и Том Ханкс получиха наградите за главна роля.

Филмът "Лейди Бърд" на Грета Гъруиг е с две награди - за най-добър режисьор и най-добра актриса в поддържаща роля за Лори Меткалф. Филмът със Сирша Ронан в главната роля се очертава все повече като основен претендент за награди през този сезон и получи 100% одобрение на "Ротън томатоус" - нещо, което е почти невъзможно.

Хорърът "Бягай" на Джордан Пийл получи наградите за най-добър актьорски състав и за режисьорски дебют.

"Призови ме с твоето име" на Лука Гуаданино получи приза за пробив на Тимъти Шаламе.

Уилям Дефо спечели наградата за най-добър актьор в поддържаща роля ("Проектът Флорида").

Наградата за привличане на вниманието беше присъдена на режисьорката Пати Дженкинс и актрисата Гал Гадот за филма "Жената чудо".

Призa за свобода на словото си поделиха Анджелина Джоли за "Първо убиха баща ми" и Джон Ридли за документалния филм "Нека всичко да рухне: Лос Анджелис 1982 - 1992"

Националният съвет на кинокритиците е основан през 1909 г. като организация с идеална цел, която подкрепя филмите като форма на изкуство и развлечение. Носителите на наградите се определят от над 100 кинодейци, преподаватели и студенти по филмово изкуство, почитатели на седмото изкуство. Миналата година Националният съвет на кинокритиците избра за най-добър филм "Манчестър до морето", а през 2015 г. - "Лудия Макс: Пътят на яростта". Наградите на Националният съвет на кинокритиците ще бъдат връчени на гала вечеря на 9 януари.


 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини