От х:

Днес в x:

Двойно повече деца наети на работа в Хасково тази година

Почти двойно увеличение на разрешителните за работа на непълнолетни отчита Инспекцията по труда в Хасково. По данни на Инспекцията от началото на 2017 година са издадени 87 такива разрешителни. За сравнение през цялата 2016-а те са били 51, което прави увеличение с около 90 процента, пресметна шефът на Инспекцията по труда Петър Андреев.

Повечето от непълнолетните работят като продавач-консултанти или сервитьори.

Андреев уточни, че е масова практика непълнолетни от Хасково да работят в заведенията по морето, но техният брой не влиза в данните им, защото разрешителното за работа им се издава от тамошната инспекция.

По брой на регистрираните еднодневни трудови договори – 22 3000, Хасковска област държи трето място в страната след Стара Загора и Пловдив. Тъй като повечето от тях са в селското стопанство, там са били съсредоточени и проверките на инспекторите тази година – 208. В строителството пък са били направени 95 инспекции, като са били издадени 39 акта, предимно за саниращи фирми.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ра
    РАБОТОДАТЕЛ
    3 0
    15:23, 30 ное 2017
    Защо за мкладежите над 16 г. да се издават разрешителни за работа ?
    Всички почват от 14 г. почват да ходят на нощни завдения -за там не им трябват разрешения .
    Крайно време е България да приеме европейските правила за работа - иначе все повече децата ше се отчуждават от работата и ще търсят гешефтигте за да искарат някой лев или ще чакат родителите да им дадат 10 лева и да стоят цял ден по кафенетата и игралните зали.
Последни новини