От х:

Днес в x:

Разясняваха процедурата по осиновяване в Димитровград

    Ден на отворените врати се проведе днес в Центъра за обществена подкрепа в Димитровград, намиращ се в сградата на бившето училище "Климент Охридски".

    Желаещите можеха да се осведомят за подробности за осиновяването. Работещите в центъра се бяха подготвили да предоставят консултации на кандидат - осиновители. До обяд обаче бе регистриран нулев интерес към инициативата, показа репортерска проверка на място.

    Процедурата стартира с подаване на заявление в отдел "Закрила на детето", следва обучение и оценяване. Кандидатите трябва да бъдат запознати и с обстановка в страната по отношение регистъра на децата за осиновяване, поясни директорът на центъра Петя Митева.

    "Идеята е да бъде повишена информираността на жителите на Общината за осиновяването. Хората идват с една нагласа при нас, а реалността е съвсем друга. А най-важно е детето да има стабилен и сигурен дом", допълни Митева. По думите й ,възрастта и произхода на детето е най-важното за бъдещите кандидат -осиновители. Практиката показва, че за отглеждане се оставят предимно деца на жени с нисък социален статус.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини