От х:

Днес в x:

Съдът отхвърли искането на Беливанов за спиране на парите за спорт и култура

Хасковският административен съд отхвърли искането на кмета Добри Беливанов за спиране на предварителното изпълнение на решението на ОбС за отпускане на допълнителни пари за спорт и култура. Това става ясно от определението на Темида.

Градоначалникът атакува пред съда като незаконосъобразно решението на Общинския съвет в Хасково от 13 ноември 2017 г., с което местните парламентаристи одобриха отпускане на 176 000 лева за детско-юношески спорт и култура. Беливанов иска спиране на предварителното изпълнение на решението на Общинския съвет до произнасянето на съда по същество, тъй като според него при изпълнение на гласуваното решение, то при евентуална отмяна, сумата би била трудно възвръщаема и ще бъдат нанесени вреди на общината.

Според съда обаче обстоятелствата, заявени от кмета, не обосновават възможността за настъпване на значителни и труднопоправими вреди, които да бъдат противопоставими на охраняваните с акта важни обществени интереси. По делото не са представени доказателства за наличие на конкретни неблагоприятни имуществени последици за Община Хасково, които могат да бъдат квалифицирани като значителна вреда по смисъла, вложен от законодателя, пише в определението на съда. Според магистратите не е застрашена  и процедурата по обществената поръчка за изграждане на видеонаблюдение в града, тъй като тя не е приключила. Проверката на съда показва, че поръчката трябва да се изпълни в срок от 9 месеца след възлагането, което не е възможно да стане в рамките на тази година, а при бюджет 2018.

Така магистратите са оставили без уважение искането на градоначалника за спиране на предварителното изпълнение на решението на Общинския съвет, с което беше изменен бюджета на кметството. Определението на съда може да се обжалва пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    Въ
    Възпитател
    35 -7
    18:46, 28 ное 2017
    Колега Кирев, пак ще Ви припомня... ние от клубовете бяхме в залата като беше гласуването... Вие НЕ подкрепихте докладната за спорта . Сега е редно да се откажете от парите предвидени за вашия спортен клуб по борба... Нека Пеев и Слона дето много знаеха в залата да ви финансират. Срамота,че сте треньор за 2016 год. на Община Хасково.
    • Пе
      Петко
      28 -6
      19:12, 28 ное 2017
      Не е срамота че е треньор на 2016г. стана ясно защо е треньор на 2016-та. Защото освен че тренира борците прави стойка партер и пред този и пред стария кмет. И затова хем е треньор на годината хем е общински съветник хем не гласува хем ще лапне 5600 лева.
    • Ди
      Димо
      13 -1
      01:18, 29 ное 2017
      Кирев да се откаже от пари!!!!! Че той като е на сесия не си пуска отпуска. Взема си надницата без да стъпва на тренировка! Срамота! До преди 5 години продаваше кебапчета по панаирите а днес взема решения като общински съветник. Пази боже сляпо да прогледа!
    • Съ
      Съдия
      9 -8
      07:31, 29 ное 2017
      Обръщам внимание,че не е спряно обжалването на решението а е допуснато предварителното изпълнение. Иначе казано съда казва раздайте парите но през януари ще видим дали е законно. Ако тогава каже че е незаконно...как се връщат пари? Абсурд ш тогава нов капан за кмета ще го съдят за безстопанственост. Ей хитри и мръсни гербяджии, те го набутаха да е кмет..сега от сто кладенеца вода носят да ни убедят че сме сгрешили с избора си. Само че така става ясно че и изборът ГЕРБ е грешен
    • Ос
      осъдения
      2 -6
      09:32, 29 ное 2017
      Съдиятаааа стига си плашил хората че ще връщат пар... Виж коментара
  • 2
    Ку
    Купареско
    19 -9
    19:25, 28 ное 2017
    Аз немога да разбера едно нещо.Мъжете се пенсионират на 65 год. ,предполагам заради нетрудоспособност(физическа и умствена такава)та..може ли някой да ми поясни тоя дедо на 73 кви ги върши там?Първо-има кофти съветници и то прозира зад всяко негово действие.Второ-винаги е бил втори или трети в йерархията и никога не е играл първа цигулка.Докога в тоя град хората ще си навират главата в пясъка белким друг им реши проблеми.От мен толкова.
    • За
      Защо не си е..
      16 -11
      19:41, 28 ное 2017
      Интересно, защо когато бяха изборите не прочетох едно мнение като Вашето? "Този дядо" сега стана лош, но не от сега е на 73.
    • Ki
      kity
      14 -5
      22:08, 28 ное 2017
      Възрастта не е порок... Когато избирахме го направихме с надежда и очаквания.... Две години по-късно? И на 20 и на 120 от гнил чирус пръчка не става!
  • 3
    Дя
    Дядо Щукар
    10 -9
    20:56, 28 ное 2017
    Ми то и аз съм дядо ма Делянчо избра Беливанката а не мен Хем му се молих каних го на кафе убеждавах го че съм на 7з ама съм ДУХОВНО млад обещавах му царски подаръци но ,,,,не би Беливанката повече е обещал знам го аз знам го той е като Дядо Мраз Е сега Герберите да си хапят дупетата
  • 4
    Пе
    Петко
    7 -1
    07:43, 29 ное 2017
    Брей ,брей сега да видим Кирев какво ще прави ???Какво ще обяснява .Голям мъж с поведение и държание на дама .Той най много от всички реве ,че няма после има ,няма пак има ,няма и не може да го разбереш какво иска големия радетел на спорта .А слона той е интригант , сега е с кмета ,гледам на сесията кмета го каза ,че според слона всички спортни клубове има ли пари и нямало нужда да им се дават .
  • 5
    Be
    Berr
    4 -1
    07:53, 29 ное 2017
    Слона с кривите крака и с кривия ум в главата.
  • 6
    Пе
    Петко
    7 -2
    07:59, 29 ное 2017
    Крайно време е спортните клубове да бъдат по обединение а не разделени защото кмета и слона това искат всичките горе при дъртия да му се молим за пари като при Георги Иванов .Слона освен да гледа да напълни рейса друго май не гледа.Както и да е а Пеефффффф,той незнае къде се намира в момента .
  • 7
    За
    Закон и ред
    4 -1
    11:12, 29 ное 2017
    Осъденияяяя, хайде да не квалифицираме кое е мерзко и долно, нито да правим опити да противопоставяме етични категории като морал - на правни категории като законосъобразност. Съдията е прав - в случай, че съдът отмени решението на Общинския съвет, а клубовете и културните институции междувременно са получили парите, то в такъв случай за тях ще е налице незаконно обогатяване, тъй като ще са получили нещо, което не е следвало да им се дава. И тогава действително ще трябва да ги върнат - било доброволно, било чрез съдебно дело, с всички произтичащи от това последствия (хонорари за адвокати, лихви, такси за съдебно-изпълнително производство и т.н).И уверявам ви - кметът като орган на власт (а не защото се казва Добри Беливанов) ще е задължен по силата на закона да предприеме всички необходими действия, за да възстанови дадените при отпаднало основание средства в бюджета на общината. И тогава няма да имат значение нито личността на кмета, нито моралността на действията му, нито квалификациите за мерзост в постъпките му, а само и единствено предписанието на закона.
  • 8
    Сл
    Служител
    2 0
    11:56, 29 ное 2017
    престанете да коментирате годините на кмета, ние си го избрахме.Идете и проверете колко пенсионери работят по точно си клатят по цял ден краката защото за друго не стават като Румяна Георгиева, Димитър Николов. Толкова млади хора има без работа.Снежана Михайлова да даде обяснение и отговор до кога тези хора ще са там.
  • 9
    Сл
    Служител
    1 0
    12:03, 29 ное 2017
    Става въпрос за служителите в ОП Младежки център Хасково
  • 10
    На
    нагайкин
    1 -1
    12:13, 29 ное 2017
    Учуден съм от гореписаното В Хасково още повече в СПОРТА имало СЛОН Не мога да повярвам какво тренира този СЛОН УЖАС То сигурно и камили и жирафи има ама не казвате ПРАВ е Беливанката за да не дава пари за спорт Нека ги даде да ЗООПАРКА

Случаен виц

Последни новини