От х:

Днес в x:

Водният цикъл подлуди асеновградчани, вихри се щуро народно творчество, сипят се тежки клетви и закани

    “Ти така си миришеш или си от Асеновград?”, “Пак сме в черното, пак нямаме вода..., но пък имаме девет живота!!!”, “Дойде, къпете се!” и най-актуалното “Още 4-5 къпания и е Коледа!". Това са част от остроумиците на асеновградчани, които все пак успяват да запазят доброто си чувство за хумор. Макар черно и хапливо, то си е съвсем на място, при това очаквано и оправдано. Други обаче не виждат нищо забавно в авариите ден през ден и дългите мъчителни часове на безводие, поради което и се изявяват доста по-хард. Има директни призиви за искане на оставките на шефа на ВиК, на кмета на общината и за търсене на отговорност от фирмата-изпълнител на проекта. Преди ден дори се заформи идеята да бъде организиран протест пред паметника на цар Иван Асен II. Само че в уречения час приелите реално апела да изразят публично недоволството си, можеха да бъдат преброени на пръстите на едната ръка.

    Истински критични се оказаха изминалите събота и неделя. И в двата почивни дни, станимаклии трябваше за пореден да проявят “разбиране”, тъй като в града възникнаха “извънредни технологични ситуации”, свързани с дейностите по Водния цикъл. Последва канонада от словесни изстрели, които местните сипеха един след друг в социалната мрежа:

    “Шефът на ВИК е за оставка!!!! Не мислите ли??? Това е подигравка с всички нас и най вече с децата ни!!! Да се почва от някъде в тоя град!!!”

    “Ситуацията с "технологичните аварии" в Асеновград ни изправя пред въпроса "Дали не ни причислиха към онези 85%?"

    “Точно в неделя ли тези симпатяги пак сгафиха? Кмете, къде си се скрил??? Остави събота и неделя бедстващ град и никаква информация. Сложи си наградата в банята и си я гледай с кеф!”

    “Тъкмо ще спестите за Коледни подаръци. От вода, ток, перилни препарати. Мислете положително. Едно време ходихме на баня 1 път седмично. Но имаше градски бани. Закриха ги, жалко!”

    Стигна се дотам, че в най-голямата асеновградска фейсбук група бяха публикувани мобилните номера на депутата Манол Генов и на кмета Емил Караиванов с директното подбутване на членовете в нея, че “това са телефоните, на които би трябвало да търсите отговор на въпроса "Къде е водата?" Другото е лаф да става.” В контра обаче им бе върнат телефонния номер на пловдивския психодиспансер с уточнението “виждам има крайно нуждаещи се тук”.

    Дали някой се е възползвал от съвета да звъни на депутат и кмет не е ясно, ясно е само, че в момента извънредна авария на ВиК-мрежата в Асеновград няма т.е. към настоящия момент градът е сравнително спокоен. Още повече, че денят е работен и не е необходимо човек по цял ден да се дзвери изнервено в пресъхналите кранчета, препълненената пералня или нетипично тихото тоалетно казанче, докато поства яростни статуси във Фейса. Но всичкото това спокойствие е привидно и е засега. Защото, проследявайки работата на ангажираните по проекта за Водния цикъл на Асеновград, проблемите и “извънредните ситуации” тепърва предстоят. А идва и зима...

    За да подобрим, макар и за съвсем кратко, насторението ви, ние ви предлагаме още една голяма порция “бисери” по темата, пръкнали се от съвременното народно творчество - къде - разбира се, във Фейсбук:

    “Предаването “Като две капки вода” се мести в Асеновград! Едната капка ще я пуснат довечера към 23.00 часа, другата - не се знае кога.”

    “ДехидратирахмИ сА!”

    „Скъпи асеновградчани, вашият ВиК е глас в пустиня.“ - ОШО

    "Заповядайте в четвъртък на пазара - багети (пръчки за откриване на вода) по 5 лв. парчето на прИмоция."

    "Най–новият поздрав в Асеновград – Ко ста`а, имате ли вода?"

    "12:44 - миражът стана реалност... Все още има вода. Промоция на ВиК?"

    "Добро утро, смели и търпеливи, съграждани, честито наличие на вода и честита ви баня!"

    “Подготвят ни за “Сървайвър”. Няма вода, няма ток, няма път, понякога са и комбинирани.”

    “Хайде всички да си вземат сапунчето, хавлийките и при кмета...Да си сменя тръбите, че да няма аварии.”

    “...лето 2017-то. По времето на Водния цикъл през онези години в Асеновград хората със завидно търпение и героизъм са понасяли разкопаните улици и кръстовища. Шумът от машините бил като мехлем за ушите им, знаейки че поколенията след тях ще живеят в един уреден и красив град. Саможертвата която са правили, да са без вода и да си намирисват един друг, е била в името на праправнуците им...”

    “Е, поне ще имате хубава канализация, а ние в Боянци ще си правим по пет ями.”

    “Искам да изкажа най-искренни благодарности на ВиК-Асеновград: Благодаря ви, днес за първи път от 18 дни се изкъпах права под душа и успях да пусна пералня и съдомиялна машина едновременно!”

    “Случайно някъде да има водичка???”

    „- НАСА каза, че на Марс имало вода. Събираме пътници за Марс, записванията започнаха!

    - Пишете ме!

    - Готово. Първи ред, до прозореца.

    - Може ли да си взема и чиниите?

    - Може, докато има място в багажното отделение всичко може!“


    “Водаааа...Многоооо...С уран и само 3 лв. за куб.м..., но в Хасковоооо!”

    “- Горни Воден има винаги. Кварталът на богатите!

    - А...и в щата Долни Воден си има и не е спирало скоро.”

    “- Абе, хора, вие нямате ли си друга работа? По цял ден във Фейсбук ли сте?

    - Ами като няма вода къде да сме?!”


    “Мисията невъзможна” - асеновградски сериал. Период на излъчване- три години. Брой серии – 1095, време на излъчване - нон стоп, Режисьор и постановчик – ВиК с любезното съдействие на Община Асеновград.”


    “За преуспял в Асеновград се счита човек, който си има собствен кладенец.”


    “Най-новите заглавия от Холивуд:
    „Пич, къде ми е водата”
    „На изток ухая”
    “Смесителят в ръжда”
    „Bath-Man Returns”
    „Ловци на душове”
    „Да се изкъпеш за 60 секунди”
    „Изкъпи ме, ако можеш”
    „Код “Спукана тръба”
    „Банята на Оушън”
    „Мръсни и яростни”
    „Бани канят”


    “Продавам водоноска “Скания 380” в много добро състояние, обем на резервоара 20 000 литра пълна до горе. Цена 15 000 лв. За асеновградчани - коментар на цената. Също така продавам изгодно и хеликоптер за по-безопасно и улеснено предвижване през града.


    “Продавам 10 л туби за асеновградчани, дезодорант и мокри кърпички...Моля на лични.”

    “Хайде, ставайте да миете чинии бързо!” (б.ред. 03:36 ч.)


    “Надявах да я хвана (б.ред. водата), че да се изкъпя. Смятай - два дни... щях да ходя на реката вече.”

    “Току-що мина инкасаторката да запише показанията на водомера! Като я видях направо...”

    “Утре го дават за дъжд... Хип-хип, урааа! Господ е асеновградчанин!”

    “Алелуя! - бих казала, но за наше учудване водата на „Изток“-а току-що потече...Нека голямото пране и къпане да започва!”

    "Грабвайте сапуните!" - някой си изкряска...и орди мръсни хукнаха навън завчаска...”

    Междувременно шефът на ВиК е редовно поздравяван с ретрохита отпреди 20 години “В петък вода нема” на Сашо Роман, а Дядо Коледа може да очаква следното писмо, което асеновградчани му спретнаха с колективни усилия:

    “Скъпи Дядо Коледа, аз съм от Асеновград и много слушах през годината! Цяло лято помагах на мама и тате да носят вода в къщи, гледах да не се цапам, за да не се налага мама да ме къпи всеки ден и да пере на ръце. Мислих да поискам кукла, но за да зарадвам мама и тате, ще те помоля да ми донесеш вода! От няколко месеца това ги радва най-много, усмихнати са и е весело в къщи когато я има. Тате все казва “Сега разбрах защо водата е злато!”, а мама му се усмихва и му вика “Стига си философствал, а отивай с колата да напълниш още вода, че не се знае кога ще имаме пак.” И почват да се смеят. Затова, скъпи Дядо Коледа, искам много вода, за да са все така весели мама и тате!!! Чакам с нетърпение подаръка си!”

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Не
      Некъпан
      0 0
      22:30, 28 ное 2017
      Къпем се в неделя, но не всяка неделя...

    Видеа по темата

    Последни новини