От х:

Днес в x:

Експерти от полицията със съвети как да предпазим автомобилите си от посегателства

С настъпване на зимния сезон и намаляване на светлата част от денонощието, на територията на Пловдивска област се отчита увеличение на случаите на кражби на автомобили и на вещи и части от тях. В тази връзка експерти от ОД на МВР отправиха конкретни препоръки за безопасност, валидни както за служебните, така и за личните и семейни моторни превозни средства. Ето кои са те:

- Не оставяйте автомобила с работещ двигател, без надзор, дори когато се налага да слезете от него за кратко време, например да си купите кафе, вестник и т.н.

- Проверявайте дали сте заключили вратите и багажника на автомобила си всеки път, когато излизате от него.

- Паркирайте само на добре осветени, многолюдни места и по възможност в обсега на видеосистема за наблюдение. Добра практика е използването на охраняеми паркинги и гаражи.

- Не оставяйте важни и оригинални документи в автомобила – свидетелство за регистрация, договор за покупко-продажба, талон за ГТП и други.

- Никога не оставяйте в колата си на видно място ценни вещи – куфарчета, мобилни телефони, дамски чанти, скъпа техника и др. Правилото е особено валидно, ако паркирате за през нощта, особено в слабо осветени и рискови райони.

Подобрете сигурността на автомобила си, съществуват редица професионални варианти, с които може да го защитите по-добре от посегателства. Може да се постави аларма, допълнителни и подсилени ключалки, СОТ системи, GPS проследяване и т.н. Вече се предлагат и технологии, които свързват запалването с мобилния ви телефон или подобно умно устройство. Ако той е снабден с имобилайзер, сменяйте периодично електронния код., съветват още експертите.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини