От х:

Днес в x:

Деца организират благотворителен концерт в РДТ в Смолян за лечението на 5 годишния Макси

Благотворителен базар и благотворителен концерт под надслов "Заедно за Макси", организират учениците от ЕГ“Иван Вазов“ в Смлолян, с помощта на клуб ИНТЕРАКТ и съдействието на Община Смолян. Това е поредната инициатива в помощ на нуждаещи се деца и възрастни, която възпитаниците на езиковото училище предприемат и организират.

На 13.12.2017г. (сряда) от 18:00ч. в зала №1 на РДТ "Николай Хайтов" ще бъде събитието с благотворителна цел.

Както ви разказахме в репортаж на еТВ преди време, петгодишният Макси е осиновен от родителите си като бебе, но се оказва болен от детска церебрална парализа. Семейството обаче, вместо да го върне, както го увещават близки ипознати, се впуска в истинска битка за лечението на детето си. Дори се местят от Чепинци в Пловдив, за да имат достъп до специалисти за лечение и рехабилитация.
Средствата им свършват обаче и те са принудени да спрат голяма част от оздравителните процедури. Слънчевото момченце има нужда от рехабилитация, логопед, психолог, посещения на конна езда и плуване.
Затова учениците организират и благотворителен базар във фоайето на театъра, който ще се състои в същия ден заедно с концерта.
Цената на билета е 3лв. Всеки, който желае, може да закупи билет на място преди концерта и на входа на ЕГ „Иван Вазов“. 
Всички събрани средства ще се дарят за лечението и рехабилитациите на Макси. 
А това е линк към страницата за благотворителната кауза за малкото момчев социалната мрежа:  https://www.facebook.com/nekapomognem/

СмолянБГвести.нет

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини