От х:

Днес в x:

„Арда“ разгроми „Асеновец“ с 5:0 след хеттрик на Ахмед Осман

Отборът на „Арда“ (Кърджали)  продължава със силното си представяне в първенството на Югоизточна В футболна група. В двубоя от последния 17-ти есенен кръг възпитаниците на Елин Топузаков разгромиха ‚Асеновец“  (Асеновград) с 5:0, а с хеттрик се отличи централния нападател Ахмед Осман.Така тимът на „Арда“ ще зимува на върха с актив от 47 точки и голова разлика 63:4.
Двубоят се игра на градския стадион в Крумовград и бе наблюдаван от над 1000 зрители. Сред тях бяха зам.-кметът на община Кърджали Мюмюн Али, зам.-кметовете на община Крумовград Неждие Акиф и АбидинХаджимехмед, председателят на общинския съвет в Крумовград Метин Байрамали.

Символичните домакини откриха резултата още в 10 минута, когато Атанас Чепилов вкара чудесен гол от пряк свободен удар. Централният нападател на „Арда“ Ахмед Осман даде тона на головата си фиеста в 20-ата минута с далечен удар в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Илия Иванов. В 28-ата минута той се използва от грешка в защитата на гостите от Асеновград и увеличи преднината на тима си – 3:0. Пет минути по-късно Ахмед Осман оформи своя хеттрик, след като бе изведен от Димитър Алексиев сам срещу вратаря.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени особено и домакините продължиха да диктуват темпото. В 55-ата минута след разбъркване в наказателното поле на „Асеновец“ Бейсим Бейсим се разписа за крайното 5:0.

Ерай Салиф изигра последния мач в кариерата си. След 200 мача за „Арда“, 34-годишният халф се появи на терена в 80-ата минута и получи капитанската лента от Илиян Гаров.  

„Доволен съм от играта и старанието на момчетата. Радващо е, че държахме високо темпо през целия есенен полусезон. Имахме постоянство и мисля, че днес спечелихме заслужено. Доминирахме през целия мач и създадохме много голови положения“, заяви след срещата треньорът на „Арда“ Елин Топузаков.

Спортният директор на „Арда“ Емил Кременлиев сподели, че всичко се е развило спрямо плановете им. „Ккавото бяхме планували, точно това и стана. Най-важното е, че вече изградихме стабилен отбор. Момчетата се опознаха, все пак това е нов тим. Имаме преднина на върха, която съм сигурен, че ще се увеличи още през пролетния сезон“, заяви Кременлиев.

Наставника на гостите от Асеновград Димитър Илиев призна, че отборът му е загубил от много силен съперник. „Играхме срещу много добър отбор, който не е за трета лига. Ясно е, че нямахме сили, за да им се противопоставяме. Опитахме се да направим нещо, но отсъствието на двама ключови играчи се оказа от голямо значение“, заяви Илиев.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини