От х:

Днес в x:

Япония налива милиарди в образованието

Японското правителство ще отпусне около 2 трилиона йени ($17,93 млрд.), за да субсидира разходите за образование и да подобри грижите за възрастните като част от икономическия пакет, който ще се появи в началото на следващия месец, съобщи в събота в. "Асахи".

Правителството ще отдели 800 милиарда йени за нова програма, която ще предложи безплатна детска градина за деца от 3 до 5 години и безплатна грижа за деца за домакинства с ниски доходи с деца до 2 години от април 2019 година.

Правителството ще похарчи още 800 милиарда йени, за да предложи безплатно университетско образование и повече безвъзмездни средства за домакинствата с ниски доходи, които ще започнат през фискалната 2020 година, съобщи вестникът, без да цитира източниците си.

Пакетът също така ще отдели около 100 милиарда йени за повишаване на заплатите на работниците в домове за възрастни хора и центрове за дневни грижи, съобщи вестникът. Очаква се пакетът да бъде официално одобрен на 8 декември, съобщи вестникът.

За да финансират разходите, правителството ще използва 1,7 трлн. йени приходи от увеличението на данъка върху продажбите в страната, насрочено за октомври 2019 г., и увеличение на вноските на работодателите.

Премиерът Шинцо Абе е увеличил разходите за образование и помощ за семейства с ниски доходи като основен приоритет след голямата победа в изборите за парламент.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини