От х:

Днес в x:

Нелегалното преминаване на българо-турската граница струва 10 000 евро

Нелегалното преминаване на българо-турската граница струва 10 000 евро на човек. Това твърди Нова телевизия, позовавайки се на свои източници

Предполага се, че по тази схема е действал и каналът, заради който бяха задържани трима българи в Одрин. Мъжете остават в затвора, но все още нямат официално повдигнати обвинения. 

Задържаните българи са заподозрени в "нелегален трафик на мигранти и участие в престъпна организация". Това е текстът, който позволява най-бърз и лесен арест. Николай, Шабан и Гюрсел - това са имената на българите, които чакат присъдата си. Съобщават ги турски агенции, но властите официално мълчат. Задържаните мъже са от Крумовград и Кърджали и са само български граждани.

Мъжете владеят перфектен турски. Това е и причината да откажат преводач в затвора. Имат обаче служебен защитник. Представител на българското консулство беше допуснат вътре в затвора в Одрин, за да се увери, че са здрави. Действие, което се определя като значимо, защото това е едно от най-строго охраняваните места в Турция.

Българите се спрягат за връзка с Фетуллах Гюлен, а в страната е наложено извънредно положение именно заради него. Ситуацията обаче остава несигурна. Предвид сериозното обвинение, анализатори призовават за спешни мерки.

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини