От х:

Днес в x:

ФА"Родопи" поздрави четирима свои юбиляри със спектакъл "Невястата", Петър Янев получи почетно звание

Ансамбъл „Родопа“ изправи на крака препълнената зала на РДТ “Николай Хайтов“ в Смолян снощи, когато отново беше представен спектакълът“Невястата“. Представлението на 23 ноември беше посветено на 60 годишнината на главния хореограф и трима от членовете на оркестъра.

От името на кмета Николай Мелемов, Николов, поднесе поздравителни адреси и цветя на юбилярите Сийка Василева, гл.хореограф в ансамбъла, Иванка Шукерова и Асен Сираков , оркестранти и Васил Рангелов, концермайстор. Беше почетена паметта и на Георги Кичуков, който почина през 2013 г. и също трябваше да е сред юбилярите.

Секретарят на Община Смолян Момчил Николов връчи и отличието „Почетен гражданин на Смолян“ на директора на фолклорния ансамбъл Петър Янев, който съще е 50 годишен юбиляр. Дълбоко развълнуван гайдарят благодари кратко на публиката с думите:“Благодаря ви! Дано не съм ви разочаровал!“. Той беше удостоен със званието през май тази година с решение на Общинския съвет на Смолян за особени заслуги. Официалното връчване беше снощи на представлението посветено на юбилярите в Ансамбъла. 

Музикално-танцовият спектакъл е последната творческа продукция на колектива на фолклорната формация и получава награди и бурни овации от публиката във всички градове на страната, в които вече е гостувал.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини