От х:

Днес в x:

Осъдиха пиян шофьор на седем месеца затвор при строг режим

По споразумение на Районна прокуратура-Кърджали е осъден Любомир Д., на 39 г., за това, че управлявал моторно превозно средство  с концентрация на алкохол над 1,2 на хиляда, а именно – 1,44 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б, ал. 1 Наказателния кодекс. Районен съд-Кърджали му е наложил наказание от седем месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим, глоба в размер на 200 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок 14 месеца.

На 3 септември 2017 г., в гр. Кърджали, служители на ОД на МВР-Кърджали спрели за проверка лек автомобил, управляван от Любомир Д. Установено е, че той шофирал моторното превозно средство с 1,44 промила алкохол в кръвта си, както и без свидетелство за управление, което му било отнето за нарушение. До момента Любомир Д. е осъждан  за шофиране без книжка в едногодишния срок след наказването му за същото деяние и два пъти за кражби. По последното осъждане е изтърпявал ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца . Споразумението е влязло в сила и не подлежи на обжалване.

По споразумение на Районна прокуратура-Кърджали е осъден и Фикри М., на 65 г., за това, че управлявал моторно превозно средство без свидетелство в едногодишния срок след наказване по административен ред за същото деяние – престъпление по чл. 343в ал. 2 от Наказателния кодекс. Районен съд-Кърджали му е наложил наказание от пет месеца лишаване от свобода при първоначален “общ” режим и глоба от 500 лева.

Установено е, че  на 13.07.2017 г., в гр. Кърджали, Фикри М. управлявал мотопед „Пиаджо“ без свидетелство за управление на моторно превозно средство.  Фикри М. има три осъждания за същото деяние. Споразумението е влязло в сила и не подлежи на обжалване.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини