От х:

Днес в x:

Тестват за СПИН в Езиковата и Гимназията по туризъм

Безплатни тестове за СПИН ще направи Регионалната здравна инспекция в 2 хасковски училища. Обиколката по превенция започва от 23-ти ноември, а първото училищеq включено в нея е Езиковата гимназия. На 30-ти тестове ще се правят в Професионална гимназия по туризъм „Ал.Паскалев“, информира шефът на Инспекцията д-р Соня Димитрова.

С инициативата Хасково се включва в  Eвропейската седмица, посветена на изследването за ХИВ и 1 декември – Световен ден за СПИН.

В рамките на кампанията ще се разпространяват здравнообразователни материали в училищата в цялата област, подготвени са здравни беседи и ролеви игри, съчетани с подходящи видеоклипове с учениците от среден и горен курс.

Кампанията завършва на 1-ви декември на обществено място. Тогава екип на РЗИ ще направи безплатно консултиране и изследване за СПИН пред сградата на службата на пл.„Общински“ № 2. На този ден от здравната инспекция напомнят, че се носят червени лентички -символ на съпричастност към ХИВ позитивните.

Мото на кампанията за 1-ви Декември, обявена от Обединената програма за СПИН на ООН (UNAIDS), тази година е „Моето здраве е мое право“ („Му health, my right“).
Кампанията цели да бъде предоставена информация за правото на здраве и здравеопазване на всички хора по света.

 HAskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ве
    Весо
    12 -1
    18:03, 22 ное 2017
    Да не забравят да тестват и даскалиците.
Последни новини