От х:

Днес в x:

Трети етап на полицейска акция"Зима": Проверяват техническата изправност на колите

Започна третият етап на традиционната полицейска акция“Зима“. Кампанията ще се проведе за времето от 21 – 30.11.2017 г., а днешният ден - 22 ноември е обявен за Ден без водачи и пътници на МПС – жертви на пътя.

В периода от 21 до 30 ноември дейността ще бъде насочена към контрол над техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи и над поведението на водачите на ППС, в т.ч. и спрямо пешеходците. Специализираните полицейски операции ще се извършват на подходящи места край пътя, като се създаде организация на място да се извършват проверки с уредите за проверка на фаровете. Кампанията „Безопасно шофиране през зимата“ е насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците.

Паралелно с това на територията на ОД МВР – Смолян се планират и провеждат специализирани полицейски операции, в това число и по метода „Широкообхватен контрол” със съответната насоченост в дните, обявени за дни без жертви на пътя.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини