От х:

Днес в x:

10 °C

42 медицински сестри и 25 акушерки получиха дипломите си в Хасково

    67 абсолвенти от хасковския Медицински филиал на Тракийския университет получиха днес дипломите си на тържествена церемония в зала “Хасково”. На нея присъстваха плеяда професори и доценти, преподаватели в университета, областният управител Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов, много близки на дипломантите.

    Отличниксът на випуска и на специалността “акушерка” Мая Атанасова получи дипломата си от зам.-ректора на университета проф. Гюрга Михайлова. Средният успех на тази специалност е 5.18, а на “медицинска сестра” - 5.25. Средният успех на випуск 2017 е 5.22, стана ясно на церемонията. Отличник при медицинските сестри е Анелия Недялкова, която прочете и клетвата на новодипломираните специалисти по здравни грижи.

    Дипломантите бяха поздравени от академичното ръководство на университета и на филиала, слово произнесоха областният управител Станислав Дечев и кметът Добри Беливанов.

    Губернаторът заяви, че специалността им е търсена не само в България, но и в света и те могат да се реализират навсякъде. В това е и задачата на управляващите – да направят така, че младите специалисти да имат тук същите условия и заплащане като на Запад.

    Кметът Добри Беливанов също поздрави дипломантите и благодари на преподавателите за усилията им да подготвят така нужните кадри за здравеопазването. Той ги увери, че общината е готова да съдейства на Медицинския винаги, когато има нужда.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      24 -9
      12:43, 22 ное 2017
      Хайде сега бързо към терминал 2!Тука пари нема !
    • 2
      Ки
      кифбанмекгеврек снаб оод
      11 0
      21:08, 22 ное 2017
      Що така бе МАСТИКИЧ ами губернатора казал че УПРАВЛЯВАЩИТЕ ще направят така че и тука да получават както на запад мнооооооооооооооого много пари Питам се как ще стане това и няма кой да ми каже И Бойко Борисов ДАЖЕ
    • 3
      Ла
      Лачо
      7 -1
      22:23, 22 ное 2017
      Тоя фъфлещ "губернатор" наясно ли е, какво говори??? "същите условия на заплащане както на Запад"... Бряяя, някой измери ли му температурат, да не имал треска?
    Последни новини