От х:

Днес в x:

Наглец кара с отнета книжка,слага и чужди регистрационни табели

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден Джеваил С., на 47 г., за управление на моторно превозно средство в срока на изтърпяване на административно наказание „лишаване от право да управлява МПС“, при условията на продължавано престъпление – престъпление по чл. 343в, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 Наказателния кодекс, както и за служене с регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство – престъпление по чл. 345, ал. 1 Наказателния кодекс. Първото деяние е извършено в периода от 8.02.2017 г. до 3.05.2017 г., а второто – на 3.05.2017 г. Районен съд-Кърджали му е наложил наказание от една година и четири месеца  „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и глоба в размер на 500 лева. 

Установено е, че на  8.02.2017 г., в гр. Кърджали, служители на ОД на МВР спрели за проверка лек автомобил, управляван от Джеваил С. и свалили регистрационните табели на моторното превозно средство,  защото той  шофирал без свидетелство за управление. При проверка на 3.05.2017 г. полицейските служители установили, че Джеваил С. управлявал спрения от движение лек автомобил, който бил  с регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство.

 Свидетелството за управление на Джеваил С. е било отнето по административен ред през 2016 г. за срок от 7 месеца. През месец декември 2016 г. той на два пъти бил установяван да шофира, след като е лишен от право, при което бил наказан по административен ред. До момента Джеваил С. е осъждан многократно и е излежавал наказания  „лишаване от свобода“ в затвора.

Присъдата на Районен съд – Кърджали е потвърдена от Окръжен съд – Кърджали и към момента Джеваил С. изтърпява наложеното наказание.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини