От х:

Днес в x:

30 таблета за децата от Бенковски,придобиват компютърни умения в детската градина

Първата детска градина в област Кърджали, където децата ще придобият знания със специализиран софтуер, разработен по програми за информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование, е ДГ "Мики Маус" в село Бенковски община Кирково.

За да могат децата и възпитателите от детската градина в Бенковски да се включат към образователните уеб приложения, които са разработени специално за тях, те получиха 30 таблета от Общинска администрация.

Смарт таблетите бяха връчени на преподавателите от кмета на Кирково Шинаси Сюлейман.

"Интерактивното обучение в ранна детска възраст е иновация и ноу-хау в България. В Кирково решихме да тръгнем от най-голямата детска градина. Искаме децата ни да разберат, че технологиите не са само за игри и може да се използват за получаване на по-добро образование. Започваме от Бенковски с идеята ако преподователи, родители и ученици одобрят да го утвърдим и в другите детски градини в общината", каза Сюлейман при връчването на таблетите.

На демонстрацията на образователните уеб приложения присъстваха зам.-кметът Валентина Димитрова, Стела Димитрова - началник отдел „ОКЗСДСТ” и общинският лидер на ДПС Ерджан Фърънджъ.

Основна цел на интерактивното обучение е иновациите да навлязат в детските градини, улеснявайки работата на преподавателите и допринасяйки за по-успешното развитите на децата.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини