От х:

Днес в x:

Наши деца с грамоти от Пловдивската митрополия

Две деца от Асеновград получиха грамоти за участието си  IV-ия Национален конкурс, посветен на християнския празник Въведние Богородично – Ден на християнското семейство и православната християнска младеж. Това са шестокласничките Гизем Али и Мери Янкова и двете ученички в ОУ "Петко Каравелов". Момичетата са участвали в конкурса със свои рисунки по темата "Въведение Богородично".

Церемонията по награждаването се състоя в енорийския просветен център на храм „Света Петка“. Тя бе предхождана от молитва, прочетена от първия викарий на Пловдивския митрополит Знеполски епископ Арсений и свещеници от храма. Щастливите деца заедно с  учители, родители и придружаващите ги приятели и близки бяха благословени от епископа. Той говори за чистотата на детските сърца, вдъхновеното им творчество и  вярата им и това направи събитието още по тържествено и емоционално.

Като председател на журито, епископ Арсений отправи благодарност към всички 323 участници в конкурса на възраст от детската градина до 11 клас и ги посъветва да са отворени винаги сърцата им за Богородица и вярата, да се държат в доброто, да бъдат послушни и благодарни на родилите си, учителите и родината, с притежание на всички добродетелите.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини