От х:

Днес в x:

Масово дублиране на адреси в Хасково, улици с еднакви имена

    Няколко къщи в хасковския квартал Болярово се водят на един и същи адрес – на една улица и на един и същи номер. И това не е изолирано явление. Карта на административните адреси на Хасково не е правена от 1972 година, а оттогава има много нови сгради, преименувани са улици и това води до хаос.

    Такива са впечатленията на инж. Иван Димов, който е от фирмата, наета от общината да актуализира адресните регистрации в града. Днес той и негов колега обикаляха квартал Бадема, вчера са били в Болярово.

    Пак в Болярово има улица, която до половина е с едно име, а оттам нататък – с друго. Там има и улица “Марса”, но в града има още една улица с това име. Ул. “Нешо Брайков” също се дублира – има я и в кв. Македонски, и в кв. Република.

    Хората срещат редица неприятности заради дублирани адреси – получават призовки за други хора, както и неплатени сметки или пък не могат да ги открият, за да им връчат колетна пратка. В Източна индустриална зона например е почти невъзможно да откриеш получателя на колетна пратка, разказва геодезистът.

    Затова от общината са решили да въведат ред в адресните регистрации и наели фирма, която до 6 месеца трябва да изготви карта с актуализираните адреси в града. Тези карти ще бъдат предоставени безвъзмездно на всички институции, които имат нужда от тях – Бърза помощ, полиция, пожарна.

    Промяната на адреса не означава незабавна подмяна на личните документи, обясняват от общината. Ако на някого му бъде сменена адресната регистрация, той може да си ползва старите документи за самоличност, като трябва да си извади от общината удостоверение, че става дума за един адрес. Такива удостоверения се вадят и за стари нотариални актове, в които адресът е на улица със сменено име и вече не съществува.

    Най-големите проблеми са там, където на мястото на няколко съборени къщи са вдигнати нови сгради. Новите им номера са или по-малко от преди съществуващите, или повече. Така се получават липсващи поредни номера или пък няколко поредни еднакви с добавка А, Б, С. Има и по четири пет еднакви номера, допълнени с букви, обяснява Иван Димов.

    Той посочи още, че актуализацията на адресните регистрации е началото, защото има и сбъркани ЕГН-та, нотариални актове и други важни документи. Със смяната на адреса всичко по веригата ще се актуализира, допълни Димов.

    От общината уточниха, че за актуализацията на адресите в Хасково фирмата ще получи 12 000 лв.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      00
      001
      7 -6
      15:18, 21 ное 2017
      Щели да платят само 12 000 лева!!!!!!! Не вярвам някой да се хване за тези смешни пари -става въпрос за шест месеца работа ангажирани са поне няколко човека едва ли с тези пари може да се заплати трудът им а печалба за фирмата??????? Дядо добри пак ни връзва шарени пиленца друг е въпроса ,че това трябва да се направи -но защо е необходимо да се лъже за разходите???????
    • 2
      Ми
      Милена
      12 -6
      15:36, 21 ное 2017
      Не стига, че правят нещо полезно за всички, а Вие пак търсите под вола теле!Черногледи и болни сте!
    • 3
      М
      м
      8 0
      15:48, 21 ное 2017
      Дано да е полезно,че точно от 1972г. живея на едно и също място от тогава до сега 4 пъти ни смениха името на улицата и 3 пъти номера на блока. В един момент не знаехме на коя улица и на кой номер живеем.
    • 4
      Мн
      Многопрофилен санитар
      11 -7
      16:17, 21 ное 2017
      Абе М защо се притесняваш на коя улица и кай номер живееж важно е да знаеш кой е Бойко и Дилян добрев другото се нарежда Не се притеснявай гледай си рахата
    • 5
      Бр
      Браво!!!
      0 0
      09:13, 22 ное 2017
      За загрижените по заплащането на услугата: инж. Иван Димов е пенсионер и за 2000лв. на месец все ще успее да се справи, макар и с някой помощник.
    Последни новини