От х:

Днес в x:

Кметът Турсун Хусни управлява Гърбище 20 години без конкуренция

Кметът на ардинското село Гърбище Турсун Хусни винаги е в услуга на своите съселяни. Освен административните си задължения той помага на възрастните жители като им купува и лекарства. „Като ходя в Ардино вземам рецептите и купувам лекарства. Половината от хората в селото са пенсионери - трудноподвижни и с ниски доходи. Не могат за всяко нещо да пътуват до града“, казва селският управник. Той е един от най-дългогодишните кметове в Ардинско. Управлява селото за пети мандат. Местните са доволни от неговата работа.

„Познавам всеки род, фамилия и семейство в селото. Важно е да влезеш във всеки дом, да се срещаш със съселяните си, за да разбереш техните проблеми и да се опиташ да ги решиш“, казваТурсун Хусни.Тойе роден през 1961 г. в Гърбище. Основното си образование завършва в родното си село, а след това завършва техникума по автотранспорт в Смолян. Отбива военната си служба в Ботевград, откъдето е запазил прекрасни спомени. Дълги години е работил като бригадир в Телекомплекс „Пловдив“. Отговарял е за електроснабдяването от Смолян до Кърджали. През 1994 г. е избран за кмет на Гърбище и до ден днешен без конкуренция печели всек вот и упралвява успешно селото. 

Турсун Хусни има чудесно семейство, което  винаги е проявявало разбиране и го е подкрепяло. Синът му Севал се занимава с животновъдство, а дъщеря му Рефика е омъжена в Кърджали.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини