От х:

Днес в x:

Трима искат парична помощ от местната хазна заради заболявания

Тримата асеновградчани са на различни възрасти и страдат от различни тежки заболявания. Най-младият от тях е 32-годишен неженен мъж, който, според ТЕЛК, е с 64% неработоспособност и диагноза "други уточнение демиелинизиращи болести на централната нервна система". Само една малка част от лекарствата му се поемат от Здравната каса, а общо пенсията и интеграционните му добавки са 163 лева. Исканата от него сума е в размер на 600 лева.

Вторият случай е на 66-годишен асеновградчанин, който от тази година е с ампутирани крака и се нуждае от средства за закупуване на електрическо болнично легло. Мъжът се обръща към градската управа с молба да му бъдат отпуснати 800 лева. Общо с пенсията на съпругатата му и добавката за чужда помощ средствата, които влизат в дома им са под 500 лева.

Третият нуждаещ се от финансово подпомагане е 58-годишна жена с "терминален стадии на бъбречна болест". Тя е неомъжена и е със 100% доказана неработоспособност. Асеновградчанката моли за 600 лева от местната хазна за закупуване на лекарства, медицински консумативи и превързочни материали.

Предложенията на Общината са съветниците да гласуват по 300 лева еднократна помощ на всеки от тримата. Те ще бъде разгледани на редовното заседание на ОбС - Асеновград на 29 ноември.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини