От х:

Днес в x:

България ликува: Григор Димитров триумфира с купата в Лондон

Изображение 1 от 6

    Григор Димитров триумфира в Лондон с историческа победа за българския тенис и вдигна купата на последния Мастърс за сезона. Двойна е победата на Гришо, след като тази вечер би белгиеца Давид Гофен, а от понеделник е и трети в света, само след Роджър Федерер и Рафаел Надал.

    След като си размениха по един сет със 7:5 за Григор в първата част и много емоцинална втора част,  която белгиецът взе със 6:4, мачът остана да се реши в третия сет. Хасковлията успя да наделее в истинска битка в първия гейм. След това обаче Гофен взе следващия. С отлична игра на Григор, за него последва 2:1. Напрежението обаче отново се върна с реализирания втори гейм на белгиеца. След бърз гейм обаче Гришо отново излезе с едни гърди напред и поведе с 3:2. Дойде и възможността за пробив на Григор с 4:2, а той бързо реши гейма и записа 5:2 на прага на триумфа. Гофен обаче успя да се измъкне, като записа  третия гейм на сметката си, и играта на психика и нерви продължи.

    Мачът мина с много обрати и много напрежение, но след грешка на Гофен, Григор Димитров стигна до трона в столицата на Англия с 6:3 и вдига купата на турнира на 8-те най-добри през годината.

    Сред първите, които прегърна хасковлията, бяха майка му и баща му, които изгледаха мача от трибуната в залата. Там беше и министърът на спорта Красен Кралев, преметнал  шал с българския трибагреник, а сред феновете на Гришо бяха и Дейвид Бекъм със сина си.

    И двамата претенденти за купата бха дебютанти на Мастърса в Лондон.Григор Димитров стана първият дебютант,  който от 1998 година насам печели турнира и то по невероятен начин, като няма нито един загубен мач. Българинът си тръгва  от Лондон с точки за третото място и с чек за 2,5 милиона долара. „Искаше ми се да мога да си опиша емоциите. Това бяха две невероятни седмици за мен. Те са най-добрите, които съм имал досега”, каза Григор  след като вдигна купата при традиционното интервю край корта. Той поздрави най-напред съпреника си  Давид Гофен и неговия тим за резултата. „Той е един достоен играч и за мен беше късмет да играя срещу него на централния корт. Пожелавам му късмет за следвашия сезон.”, каза Гришо. Непосредствено след това той благодари  на треньора и тима си, както и на ”мама и татко”. Макар, че на турнира сред публиката не беше Никол Шетцингер, Григор Димитров не забрави и нея. „Трябва да благодаря и на един човек, който не беше през тази седмица тук-моята приятелка Никол, която обаче играе много важна роля.”, каза  Григор. Той  благодари за българските флагове по трибуните и на публиката за подкрепата. Той не забрави да благодари и на всички хора, които са зад кулисите на турнира.

    От родния Хасково своя любимец по време на целия мач подкрепяха много негови съграждани на тенис кортовете. Те изгледаха заедно мача и аплодираха любимеца си за победата.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (15)

    • 1
      Ко
      коцето
      6 -31
      22:56, 19 ное 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Гр
        ГриГорд съм!
        23 -3
        23:47, 19 ное 2017
        Скрий се,”Волгин”!Срамота си,като начин на мислене!
    • 2
      Ха
      хаха
      22 -2
      23:16, 19 ное 2017
      Виж какво Коце, и журналистите са хора.Сигурно и не са развълнувани като мене и тебе. Ето, хората си коригираха грешките.Радвай се, не търси кусури.
    • 3
      Бр
      Браво
      44 0
      23:24, 19 ное 2017
      на Гришо!И догодина да ги мачкаш така!Успех!
    • 4
      Ян
      янко митев
      35 -6
      23:44, 19 ное 2017
      И защо в центъра на Хасково нямаше видео стена ?
      • Ша
        Шампион
        29 -7
        05:38, 20 ное 2017
        Защото тогава едни бивши журналистически гномове ще кажат,че Общината хаби пари за ток на данъкоплатците.
      • Ян
        янко митев
        6 -13
        09:35, 20 ное 2017
        Можеш да си шампион само по ЧИЛИК! Виж коментара
    • 5
      Да
      Дай парите бе
      15 -7
      07:46, 20 ное 2017
      Хубаво се нарежда кмета до спорта в хасково , а дали ще им даде средствата? Средства за развитието на такива млади надежди, пари които със зъби и нокти не иска да дава от инат!
    • 6
      Аш
      Ашколсун на поразия
      5 -8
      09:26, 20 ное 2017
      Мачкай кобраа
    • 7
      Th
      The dude
      27 -2
      10:24, 20 ное 2017
      Браво на Григор,но успеха си е негов защо никой не споменава преди 10 години когато нямаше средства никой не му помогна ,а сега цялата страна се гордее на негов гръб.
      • Со
        Соня
        4 0
        23:06, 20 ное 2017
        Не, не никой! Помогнаха му от Варна. Тука му казаха, че не е направил кой знае какво. Нали ТЕ бяха великите. Е, вече не са! Велик е Григор!!!
    • 8
      Ян
      Янко Янков
      16 0
      11:21, 20 ное 2017
      Браво гришо, браво
    • 9
      Ди
      Димчо
      5 0
      17:56, 20 ное 2017
      Браво Гришо.трудна победа но заслужена за боец като теб.Браво и на целия екип.Успех и в бъдещите турнири=
    • 10
      Ма
      Мария
      3 0
      11:42, 21 ное 2017
      Продължавай момче в същия дух. Досега се справяш страхотно. Сигурна съм, че ще бъдеш и първи в света! Злобеещите не те интересуват. Пази си усмивката и напред!
    • 11
      Бат янко ти още помниш когато навремето в махалата играехме чилик и диво свине с кутии от имам баялда а гришо дали е играл челик и доиво свине изгубил е
    Последни новини