От х:

Днес в x:

Направиха пешеходна пътека от цветя в памет на загиналите по пътищата

Изображение 1 от 3

    ОД МВР – Смолян отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия с поднасяне на цветя на пешеходни пътеки и едноминутно мълчание в памет на жертвите при тежки пътни инциденти.

    Днес в 12.00 ч. в цялата смолянска област се проведоха инициативи за отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите на ПТП. На пешеходната пътека на бул. „България“ пред църквата „Св. Висарион Смоленски“, директорът на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов, кмета на община Смолян Николай Мелемов, както и зам.-областния управител на област Смолян – Адриан Петров, заедно с група ученици и учители поднесоха цветя в памет на жертвите при ПТП. Полицейски и противопожарни автомобили в цялата област пуснаха звукова и светлинна сигнализация и с едноминутно мълчание бе почетена паметта на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

    В предвидените инициативи участие взеха освен служителите от „Пътна полиция“ от всички районни управления, при ОД МВР – Смолян и РД ПБЗН – Смолян, доброволци от БКЧ, служители на ЦСМП, както и областна администрация на област Смолян.

    По решение на Главната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини