От х:

Днес в x:

Памет за жетвите на Черния Великден, 1300 деца: Спрете войната на пътя

    1300 детски рисунки участваха в станалия вече традиционен конкурс на община Симеоновград, фондация „Стоп на войната по пътищата“ и родителите на шестте деца, загинали в жестоката катастрофа преди 6 години в града. Днес, когато се отбелязва световния ден за жертвите на пътни инциденти, на тържествена церемония в сградата на администрацията бяха наградени победителите в различните категории. Сред гостите бяха заместник-областният управител Стефка Здравкова, народният представител Евгения Ангелова, кметът на общината Милена Рангелова, общински съветници, родители и деца.

    Победител във възрастовата група 6-11 години стана  Елена Николаева Петкова от Ловеч. В тази група журито присъди и 25 поощрителни награди. Сред тях бе и най-малкият участник в конкурса – 5-годишният Берк Мурат Савчън от Свиленград.

    Първо място във възрастовата група от 6 до 12 години спечели Ивайла Петрова от гр. Попово. В тази група бяха присъдени и 22 поощрителни награди.

    Малко преди тържеството за финала на конкурса за детска рисунка се състоя и възпоменание в памет на шестте деца, загинали в катастрофата през 2011 година. То се поведе в мемориала,изграден в памет на загиналите деца в близост до мястото на жестокия инцидент навръх Великден 2011 година. Катастрофата влезе в хрониките като Черния Великден.

    Тодор Кръшков

           

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини