От х:

Днес в x:

Вместо листовка, от КАТ връчиха акт на първия спрян водач

Изображение 1 от 6

    Млад шофьор на лек автомобил Мерцедес получи акт за две нарушения в акция „Зима“ на Пътна полиция. Той беше първият спрян водач от униформените на пътя за влизане в Хасково от Димитровград. При проверката се оказа, че водачът няма сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, както и автомобилът не е минал Годишен технически преглед. За двете нарушения на Закона на движение по пътищата шофьорът беше санкциониран.

    Полицейските проверки днес бяха във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП – 19 ноември. Съдействие оказаха и доброволците от Превантивно-информационния център по наркотични вещества към Младежкия център. Младежите носиха плакати с надписи: „Спри! Детето запази“ и раздаваха листовки на спираните водачи за запазване живота на децата на пътя. Те наблюдаваха и демонстративна проба за алкохол и полицаите им обясниха за вредата му при шофиране.

    Освен показнòто пред младежите, униформените проверяваха водачите за използване на предпазни колани, за включени светлини, правоспособност, гуми.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Pp
      ppp
      8 -5
      19:43, 17 ное 2017
      Неплатената ГО няма да убие човек, но тези двамата КАВАЛИ от предишната статия могат да сътворят касапница ама е важно да събираме парички пък онези нека се трепят. Сбъркана държава
      • Аб
        абв
        7 -1
        21:02, 17 ное 2017
        А липсата на преглед може ли да убие или не прочете всички изречения в статията?
      • Pp
        ppp
        7 -1
        06:28, 18 ное 2017
        Говоря по принцип, че всички така наречени акции са само за събиране на пари, а никой не контролира или регулира движението. В града ни е тотален хаос.
    • 2
      АТ
      А ТАКА
      0 0
      17:33, 18 ное 2017
      Паско пасков много се киприш на всяко фото бе като селса мома .
    Последни новини