От х:

Днес в x:

Цацаров дава Марешки на спецпрокуратурата

Спецпрокуратурата подхваща Веселин Марешки. Това стана ясно от думите на градския прокурор на София Емилия Русинова по време на комисията за контрабандата.

Въпрос до къде върви разследването срещу лидера на Воля постави Емил Димитров Ревизоро. Интересът му е провокиран от разследването на държавното обвинение срещу Марешки за влияние и незаконно придобиване на малки аптеки.

От думите на Русинова става ясно, че прокуратурата е събрала допълнително доказателства, които обаче изискват лидерът на Воля да бъде предаден на спец прокурорите и след това съответно на спецсъда.

Аптекари били заплашвани, че ако не прехвърлят собствените си дружества на дружеството, собственост на Веселин Марешки, до обектите им ще бъдат отворени "наказателни аптеки", стана ясно по време на брифинг през юни в Съдебната палата с говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. Имало аптекари, които вече са прехвърлили собствеността си, поясни тогава говорителят на главния прокурор.

В края на юни Марешки призова говорителката на Главна прокуратура да направи публични записите, на които се чува как той заплашва конкуренти в аптечния бизнес. Тогава той призова, ако има такива записи, те да се извадят дори и да не са от този период, за който се отнася обвинението, повдигнато му от прокуратурата. Нямам време да се занимавам с тези неща - коментира преди месеци Марешки по повод обвиненията за влияние върху агенцията и инспекторите по контрол. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини