От х:

Днес в x:

Водопровод минира Кърджалийска, отклониха движението към "Илинден"

Изображение 1 от 2

    Положението с ВиК аварията на Кърджалийска се влошава, съобщи за Haskovo.net шефът на водното дружество Тодор Марков.

    Тази сутрин отсек от водопровода изгърмя и буквално вдигна настилката. Жив късмет било, че в този момент не е имало автомобил в този участък, коментира Марков. Аварията остави без вода центъра на града и части от кварталите в зона С. А заради мащабния ремонт пътят беше затворени и автомобилите се движеха по обходния маршрут-от светофара на Кърджалийска към бул.“Илинден“ и Млада гвардия.

    В късния следобед, около 16 часа, беше подменено голямо парче от проблемния водопровод, пусната водата и движението също. Минути след това обаче от ВиК съобщиха, че ситуацията отново е кризисна.

    Малко по-надолу от ремонтираната тръба има нови пробойни, посочи Тодор Марков. Затова водата отново е спряна, а движението -отклонено покрай реката по „Илинден“. „Надявам се, до довечера да успеем да се справим. Проблем е, че сега се стъмнява бързо, но съм разпоредил да се работи и на светлини до пълното овладяване на ситуация и пускането на водата, посочи той. За съжаление обаче невъзможно е насочването на всички налични екипи към проблемната зона на Кърджалийска, тъй като има възникнала и друга сериозна авария следобед, по която също се работи на ул. „Стара планина“ срещу училище „Васил Левски“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ah
      aha
      22 0
      16:51, 15 ное 2017
      Сменете цялата тръба,явно кръпките бяха до тук.
    • 2
      Df
      dfg
      20 0
      17:39, 15 ное 2017
      По една улица всеки ден е в ремонт от ВИК.

      Да сменят всички тръби в града. При положение че плащаме най-скъпата вода се отдаваме и на привилегиите да е с уран
    • 3
      Зд
      Здравка
      22 0
      17:42, 15 ное 2017
      "Проблем е, че сега се стъмнява бързо, но съм разпоредил да се работи и на светлини до пълното овладяване на ситуация и пускането на водата, посочи той". Г-н Марков, ами то така се прави - няма нужда да разпореждате всеки път! Оставаше и да не работят до отстраняване на аварията, а да си тръгнат в 17.00 ч., понеже им свършва работното време и да продължат утре в 9.00 ч.! Това е група за отстраняване на аварии, а не звено в администрацията със строго фиксирано работно време! Освен това, както се разбра, проблема възниква още в 1.00 ч. през нощта и изниква резонния въпрос: защо по спешност не е свикан екипа за отстраняване на аварии, а са загубени 8 часа ценно време? Що за организация е това?
      • Py
        pypi
        7 -1
        00:54, 16 ное 2017
        Госпожа живеем в България първо и второ в доста откъсания и западащ град Хасково та искам да ти кажа че за тия смешни пари които работят служителите от аварийната група е нормално когато не ги задължат да се довърши аварията да искат да се приберат и те по къщите си. А относно дежурните ако изобщо има такива в вик което малко ме съмнява според мен след като са отишли на работа и някой е подал сигнал за аварията и те са разбрали след това са започнали тепърва да работят по проблемите. Аз също съм недоволен от потдръжата на вик мрежата и качеството на водата но явно сме единствения град който си плаща за най скъпата и некачествена вода.
    • 4
      Ох
      Оха
      9 -3
      19:45, 15 ное 2017
      Да попитат как се прави ВиК Димитровград-там аварий почти няма.
      • R
        R
        9 0
        21:56, 15 ное 2017
        Ами подмениха голяма част от канализацията си преди да асфалтират отгоре. За хората имаше известен период на неудобство, но в дългосрочен план едва ли има недоволни. А със сигурност подменената канализация в Димитровград е била по-нова от тази в Хасково, която продължават да кърпят всеки ден..
    • 5
      To
      Tonich
      9 0
      08:47, 16 ное 2017
      Сутринта минах по бул. Освобождение, ями, дупки, кратери, бабуни.... Какво се оправили, господа, по лошо е от вчера ?
      Сменете първо тръбата, после асфалтирайте !
    • 6
      Ку
      кумчо вълчо
      2 0
      13:39, 16 ное 2017
      Борете се за воден цикъл! Още през 1990 г. специалисти доказаха, че етернитовата второстепенна мрежа на града е свършена и трябва да се подмени. Вероятно вече са прогнили и главните клонове. Значи тотална смяна на водопроводите в Хасково! Не само на "Кърджалийска" авариите са ежедневно, а кръпките вече се застъпват.
    Последни новини