От х:

Днес в x:

Двамата гардове-биячи на свобода срещу две минимални заплати

Изображение 1 от 2

    Гаранция в размер на една минимална заплата – 460 лева, определи днес Районния съд за всеки от двамата задържани за боя в хасковска дискотека на 5 ноември. Тогава бяха пребити двама мъже, като единият пострада по-тежко и е със счупена челюст.

    За побоя бяха задържани Недялко Бойчев, охранител в дискотеката, и Димитър Стоянов, който пък допреди месец бил охранител в заведение на морето.

    По-рано днес стана известно, че наблюдаващият прокурор Антон Иванов си е направил отвод, тъй като е работил дълго време с майката на Стоянов - Гергана Стоянова, съдия в Районния съд в Димитровград. Така днес в залата влезе прокурорът Мая Кьосева.

    Адвокат на Недялко Бойчев бе Маргарита Раева, а на Димитър Стоянов – Бойчо Бойчев. Съдия бе Васил Панайотов.

    Обвинението срещу двамата е причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди. И двамата адвокати протестираха срещу такава тежка квалификация. Според защитата справедливото обвинение би било самозащита или превишаване на предела на неизбежната отбрана. В краен случай – деяние по непредпазливост. Хулиганството предполага умишлено деяние, каквото не е налице в случая, пледира Бойчо Бойчев.

    Той разказа, че един от компанията в заведението във фаталната нощ на 5 ноември е заплашил с убийство гарда Недялко. Друг от компанията пък държал бутилка вино в ръка, а двамата били очевидно пияни. Според адвоката охранителят е очаквал агресия, нападение, удар, и затова е отблъснал единия от пияните клиенти, който паднал на земята.

    Другият обвиняем – Димитър Стоянов, известен като Митко Бореца, пък посочи, че след като клиентът с бутилката го обиждал и псувал, също го отблъснал. “Нямам спомен да съм го ударил, просто предпазвах себе си”, обясни той.

    И двамата заявиха, че съжаляват за случилото се.

    Прокурорът Мая Кьосева настоя двамата да останат зад решетките, като посочи, че охранителят е продължил да удря падналия на земята клиент, въпреки че той бил вече в безпомощно състояние и счупена ръка. По думите й деянието е изключително брутално. Прокурорът посочи още, че има показания на очевидци, както и видеозапис от мелето.

    Съдията Васил Панайотов мотивира решението си да определи гаранция от по 460 лева за всеки от обвиняемите с това, че няма опасност те да се укрият – и двамата имат постоянен адрес, семейства и деца. Ниската сума на гаранцията пък бе мотивирана с младостта на двамата обвиняеми и недостатъчни доходи.

    Определението на хасковския Районен съд подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Окръжния.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (22)

    • 1
      Ее
      Еееее
      7 -1
      18:49, 15 ное 2017
      Кой бар става
      • Ju
        Justice
        0 -1
        13:58, 16 ное 2017
        версай
    • 2
      Клиентите на които и да е бар са не само пияни, но и порядъчно дрогирани, но това е едната страна. От друга страна за гардове се назначават биячи, неуравновесени лица, или пишлемета на 19, 20 години. Това са идеални условия за възникване на скандали и побоища и дори е учудващо, че тези случки на са ежедневие.
      • Li
        liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
        4 0
        15:41, 16 ное 2017
        Как няма пари,кара АУДИ А8ца
    • 3
      Ал
      Аланкоолу
      61 -1
      19:17, 15 ное 2017
      Пускайте ги, бе, пускайте ги..пак да бият на поразия. Срама нямате! Човек да убият, пак ще ги пуснете. Правосъдието ни не просто е безобразно, то ЛИСПВА!
      • Ба
        БАЙ МУТРАФОН
        47 0
        20:40, 15 ное 2017
        Пущат ги заради дългата ръка на мама. Това не е правосъдие, а фирма за поръчки!
    • 4
      Po
      pozor
      53 0
      19:18, 15 ное 2017
      срам и резил за съда.. позор
    • 5
      Fu
      fucata
      39 -1
      19:20, 15 ное 2017
      Няма да им се размине.
      Може да не ги осъдят но съм сигурен, че рано или късно ще се спънат в някоя тротоарна плочка и ще си изпочупят зъбките мамини!
    • 6
      11
      1111
      54 -1
      19:31, 15 ное 2017
      Имаш 920лв. Спукваш от бой двама и си плащаш! Евала!!! Трябва да го промотират,като местна атракция в дискотеките!!!
    • 7
      Ба
      Бай Хуй
      46 0
      19:42, 15 ное 2017
      Тия като са толкоз ербап що си крият лицата....мишки с мишките.Искат едни дървета в празните тикви и да си е.бат п.утката майчина...
    • 8
      Не
      Незапознат
      46 0
      20:14, 15 ное 2017
      Скапана държава с шибана правораздавателна система.Тази институция съдът защитава маймуните олигофрени а не обикновените хорица.Как може иначе да си обясним иначе единомислието на адвокати и съдия?При нормален съд адвокатите и да протестират нямаше да им се уважи протеста че това не е хулигански акт изслушвайки обясненията на тези гардове които мозъка в главата им е обратно пропорционален на мускулите им.Заплашването с убийство псуването и обиждането на един гард това му е ежедневие от естеството на работата му.Не казвам че такива индивиди трябва да се траят или толерират!Хващат се за яката и изхвърлят от заведението ако не го направят доброволно това.Ако отвън продължат в краен случай се вика полиция след ако охранителите не успеят с респект от различно естество от тяхна страна да ги озаптят.Не се бият,показно налагат или във безпомощно вече състояние издевателства физически над тях!Но не само в тях е причината.Макар да са и преките извършители не по малка вина има и шефа им независимо дали това е собственика на заведението или някой друг.Човек отива на заведени да се повесели както му харесва но без да пречи на останалите,да забърши нещо странично или да бъде забърсан(а).Задачата на гарда е да става всичко това нормално и според нормите а не да се прави на бабаит.Направилият си отвод прокурор ако не се лъжа по името на външен вид е като биче и видян заедно с тях евентуално човек трудно би определил кой какъв е.
      • Зо
        ЗооДетектив
        16 0
        20:54, 15 ное 2017
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 9
      Mm
      mmmmmm
      33 0
      20:20, 15 ное 2017
      А за съдията колко минимални 20.......25.......или повече
    • 10
      11
      1111
      40 0
      20:26, 15 ное 2017
      Дано спи спокойно съдия Панайотов,когато неговите деца се забавляват!
    • 11
      Ма
      Марияна
      22 0
      20:40, 15 ное 2017
      Прокуратурата и съда са за простосмъртните, не за великите богове с пари.
    • 12
      До
      До кога?
      25 -3
      01:21, 16 ное 2017
      До кога Митко бореца ще продължава да е на свобода,колко пъти е арестуван за продажба на наркотици,последният пресен случай е точно от морето където работеше преди месеци...Пускайте ги то все някой някога ще раздаде правосъдие.
    • 13
      Их
      ИХр
      8 0
      08:58, 16 ное 2017
      80% от народа са дебили
    • 14
      Бг
      Бг простотия
      5 -15
      09:00, 16 ное 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 15
      Му
      Мутрогенезис
      5 -1
      13:16, 16 ное 2017
      Всеки майстор, рано или късно си намира майстора. Доказано в живота.
    • 16
      Po
      pooznat
      2 -1
      11:44, 17 ное 2017
      съдия Васил Панайотов е един изклиучително добър професионалист и добър по душа човек и много по образован, възпитан и не е злобен като вас злобни бедни и дребни и нещастни душици които си нямате друга работа освен да коментирате тук под чужди имена и да избивате комплекси...гледайте си ваща чиния... НЕЩАСТНИЦИ!
    • 17
      Бъ
      Български милиционер
      1 -1
      11:52, 17 ное 2017
      А защо никъде не се казва ,че тия потърпевшите и '' премазани" от бой са служители на МВР , всяка вечер пият и друсат въпреки възраста си ,ходят като мутри и се държат като такива,обиждат ,заплашват и после като изядът някои друг шамар ревът . Срам и позор за бг Милиционерите ...
      • Не
        Незапознат
        1 0
        20:01, 17 ное 2017
        Такова название като ''милиционер''вече няма.Пък и самата дума не съответства на предназначението което една част от нас разбира като орган на реда в държавата.Полиция много по точно изразява същността на държавната институция.В превод означава държава,град.Система от държавни служби и органи по охрана на общественият ред.Докато с термина милиция на латински първоначално са наричали войника-пехотинец.Със времето след появата на постоянната армия така започват да се наричат особен тип армия която се използва само по време на война.Един вид като разновидност на опълчението.Такова формирование например е Националната гвардия на САЩ.Термина милиция в значението което една все повече намаляваща част от нас разбира ни е наложена от бившият СССР.Не само на нас но и на всички държави попаднали под влиянието му.
        Що се отнася до срама и позора той е за шефовете на Полицията.Ако е така както казвате означава че или нищо за това не знаят което е абсурдно за длъжността им или по някаква причина си траят.Едното и другото са наказуеми деяния.Но то престъпниците няма кой да накаже така че това което можем да кажем и евентуално да ни успокои до някъде е срам и позор за БГ ШЕФОВЕТЕ НА ПОЛИЦИЯТА!!
    Последни новини