От х:

Днес в x:

Чакаме отговор от извънземни до 2042 г.

Изследователи от организацията METI International изпратиха сигнал в посока на Звездата на Луитен (Luyten’s Star) с надеждата да получим отговор от извънземни същества до 2042 г. – толкова време е необходимо за достигане на сигнала до звездата и за връщане на евентуалното съобщение обратно до Земята.

Звездата на Луитен, известна още като GJ 273, е отдалечена на 12 светлинни години от нашата планета. Съобщението към нея е направено по начин, по който ние, хората на Земята, си представяме послание от Космоса, поясняват от METI – организация, която се занимава с изучаване на космически сигнали и търсене на извънземен живот.

Посланието съдържа информация за точните науки, която би могла да помогне на извънземните да разберат физическите закони на нашия свят и да ни върнат данни за своята планета – GJ 273b в орбита около Звездата на Луитен.

„В отговора искаме на първо място да знаем, че извънземните са разбрали нашето послание”, посочват от METI. „Най-простият начин да се направи това е като повторят нашето съобщение в разширена форма. Ние казахме: 1+1=2. Те могат да потвърдят, че са разбрали смисъла, като ни отговорят: 10+10=20”, поясняват изследователите.

През април METI планира да изпрати следващо съобщение. То ще съдържа 33 мелодии, всяка от които по 10 секунди. Изследователите призовават хората да не се боят, че сигналите ще издадат местоположението ни на враждебна цивилизация. Според тях, атмосферата на Земята отдавна е разкрила, че планетата е обитаема, но за милиони години никой все още не ни е нападнал.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини