От х:

Днес в x:

3 °C

Променят правилата за общинско жилище, включват непълнолетните родители

Прекрояване на правилата за настаняване в общинско жилище предлага в докладна записка до Общинския съвет кметът Добри Беливанов. Промените засягат предимно условията и реда за одобряване на кандидатите, ползването и контрола. В мотивите си градоначалникът посочва, че много от правилата в Наредбата са остарели, някои пък са в противоречие с Устройствения правилник на общината.

В същото време администрацията готви проектно предложение за изграждане на социални общински жилища, с което ще кандидатства за финансиране по “Региони в растеж”. В насоките за кандидатстване по тази оперативна програма е определено кои лица и целеви групи могат да бъдат настанявани в тях, което налага създаване на изцяло нова глава в сегашната Наредба за настаняване в общински жилища. Освен бедни и бездомни, както и семейства с деца и хора в неравностойно положение, в групата на имащите право на общинско жилище вече се включват и непълнолетни родители.

Кметът припомня, че бе проведено и обществено обсъждане на проекта за изменение на Наредбата.

Предлаганите от градоначалника промени в досегашните условия са много. Можете да ги видите тук.

Haskovo.net


5 коментара

 • 1
  НС
  н сиганин
  17 0
  14:13, 14-11-2017
  Предлагам във всяко българско семейство да се вземе за отглеждане по минимум един сиганин, а може и повече, така ше се интегрират че ше ни стане лошо, ако те не научат български ние ше научим сигански-сокерез како-айде хасмукар!
 • 2
  Ке
  КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
  21 -1
  14:26, 14-11-2017
  Дедо добри се натяга на електората на герб от махалата :))
  ...
  Така де - никой не може да спечели избори в хасково без махалата да гласува за него ...
  Диктатура на малцинствата :)
 • 3
  Mi
  mira
  17 0
  15:03, 14-11-2017
  Да си ги гледат родителите на непълнолетните родители те са деца все още . Само пълнолетни може. Не нарушавайте закона .
 • 4
  Ни
  Никодимчо
  13 -1
  18:31, 14-11-2017
  Вместо да ги санкционират, общинарите ще поощряват кафявите в безотговорното им размножаване като им дават жилища!!! Ами да си ги приютят в къщите, щом са толкова загрижени, а не с нашите пари да благодетелстват.
 • 5
  По
  Порчо
  3 -1
  22:04, 14-11-2017
  Онзи малкият, с характерните мустачки, също им раздаваше жилища. Оградени с бодлива тел, въоръжена охрана с кучета и специална баня, с циклон.


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 17.12.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини