От х:

Днес в x:

Променят правилата за общинско жилище, включват непълнолетните родители

Прекрояване на правилата за настаняване в общинско жилище предлага в докладна записка до Общинския съвет кметът Добри Беливанов. Промените засягат предимно условията и реда за одобряване на кандидатите, ползването и контрола. В мотивите си градоначалникът посочва, че много от правилата в Наредбата са остарели, някои пък са в противоречие с Устройствения правилник на общината.

В същото време администрацията готви проектно предложение за изграждане на социални общински жилища, с което ще кандидатства за финансиране по “Региони в растеж”. В насоките за кандидатстване по тази оперативна програма е определено кои лица и целеви групи могат да бъдат настанявани в тях, което налага създаване на изцяло нова глава в сегашната Наредба за настаняване в общински жилища. Освен бедни и бездомни, както и семейства с деца и хора в неравностойно положение, в групата на имащите право на общинско жилище вече се включват и непълнолетни родители.

Кметът припомня, че бе проведено и обществено обсъждане на проекта за изменение на Наредбата.

Предлаганите от градоначалника промени в досегашните условия са много. Можете да ги видите тук.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    НС
    н сиганин
    17 0
    14:13, 14 ное 2017
    Предлагам във всяко българско семейство да се вземе за отглеждане по минимум един сиганин, а може и повече, така ше се интегрират че ше ни стане лошо, ако те не научат български ние ше научим сигански-сокерез како-айде хасмукар!
  • 2
    Ке
    КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
    21 -1
    14:26, 14 ное 2017
    Дедо добри се натяга на електората на герб от махалата :))
    ...
    Така де - никой не може да спечели избори в хасково без махалата да гласува за него ...
    Диктатура на малцинствата :)
  • 3
    Mi
    mira
    17 0
    15:03, 14 ное 2017
    Да си ги гледат родителите на непълнолетните родители те са деца все още . Само пълнолетни може. Не нарушавайте закона .
  • 4
    Ни
    Никодимчо
    13 -1
    18:31, 14 ное 2017
    Вместо да ги санкционират, общинарите ще поощряват кафявите в безотговорното им размножаване като им дават жилища!!! Ами да си ги приютят в къщите, щом са толкова загрижени, а не с нашите пари да благодетелстват.
  • 5
    По
    Порчо
    3 -1
    22:04, 14 ное 2017
    Онзи малкият, с характерните мустачки, също им раздаваше жилища. Оградени с бодлива тел, въоръжена охрана с кучета и специална баня, с циклон.
Последни новини