От х:

Днес в x:

12 годишно момиче от Мадан спечели първо място с рисунка сред близо 500 деца

35 рисунки от над 480 детски творби от цялата страна, достигнаха до заключителния етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Детските рисунки се състезаваха в няколко възрастови категории от 7 до 18 годишна възраст и бяха отличени от професионално жури в състав от представители на Национална художествена академия, Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“, Национален дворец на децата към МОН и на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР.

Творбите на младите таланти са израз на придобитите знания от изучаваното учебно съдържание и изградената култура за защита при бедствия.

Една от класираните рисунки е на 12 годишната Ирем Севгин Юсеин от Център за социална рехабилитация и интеграция „Детелина”, гр. Мадан, обл. Смолян. Участничката е класирана на І място във втора възрастова група от категория участници: Деца и ученици от училища за деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение.

Церемонията по награждаване на победителите от националния етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата” 2017 година, ще се проведе на 05.12.2017 г. от 11.00 ч. в Националния дворец на децата, гр. София, бул. „Александър Стамболийски“ №191.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини