От х:

Днес в x:

Дадоха отстрочка до края на сезона за закриването на пожарната в Пампорово и Боровец

"Коментирахме възникналите проблеми с осигуряването на пожарна безопасност на територията на курортите Боровец и Пампорово и стигнахме до заключението, че оптимизационните мерки, които се предлагат, не са достатъчно навременни. С оглед на това коментирахме с комисар Николов, Красимир Ципов, имаме връзка и с вътрешния министър, който в момента е на посещение в САЩ, че следващите няколко месеца, поне в рамките на сезона, всички необходими ресурси за осигуряване на пожарната безопасност на тези зимни курорти ще бъде осигурено и ще се даде възможност за нормално провеждане на зимния сезон", заяви след края на срещата Владислав Горанов. Той аргументира взетото решение, че подобни промени, дори да са обективно мотивирани, не може да се извършват в момент, в който започва активен туристически сезон в тези курорти, предаде БТА. 

Владислав Горанов уточни, че В рамките на днешния ще бъде изготвен разчет и дейността на пожарните звена в Пампорово и Боровец ще бъде възстановена. По време на срещата са били обсъдени и други мерки, основно законодателни промени, които да помогнат на Министерството на вътрешните работи да укрепи допълнително дейността на пожарната служба.

Той добави, че ще бъдат предложени оптимизационни мерки и на други места от страната, така че да може с допълнителен щат да се укрепят звената на пожарната, за да не се налага подобно закриване и на други пожарни поделения. По думите му още в следващата седмица ще бъдат приети първите законодателни промени, които да дадат възможност на пожарната да изпълнява функциите си при текущия си капацитет. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини