От х:

Днес в x:

Започна втори етап на полицейската акция: на фокус са пешеходците

От 11-ти до 20 ноември 2017г започна втори етап от кампания „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях.

През посочения период дейността на пътните полицаи ще бъде насочена към превенция над поведението на пешеходците, както и над водачите, неосигуряващи предимство на пешеходците. Самият ден 16 ноември е обявен за Ден без пешеходци – жертви на пътя.

Ще се извършва активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване от водачите за предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. При установяване на нарушения ще бъдат налагани ефективни санкции. Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието, движещи се неправилно, особено извън населените места. Осъществен е превантивен контрол и над поведението на пешеходци, които показват намерение да пресекат неправилно, като полицейските органи ще взимат отношение на място и ще указват кое е правилното поведение.

20 ноември е световния ден за възпоменание на жертвите при ПТП, който по традиция ще бъде отбелязан в религиозните храмове. Служители на “Пътна полиция” при ОД МВР - Смолян ще се включат в отбелязването на Световния ден за възпоминание на жертвите при ПТП.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини