От х:

Днес в x:

Блокада на пътя Пловдив Смолян през Пампорово, изненадващо я свалиха след час

Изображение 1 от 2

     Хотелиери в Пампорово и Чепеларе, горовладелци и жители на околните села – Проглед, Стойките, Широка лъка изпълниха днес заканата си и блокираха главни япът Пловдив -Смолян. Протестът е заради закриването на пожарната служба в курортния комплекс, .уточни за СмолянБгвести кметът на Чепеларе Славка Чакърова. Тази сутрин хората изпълниха заканата си и блокираха пътя, но на място пристигна шефа на Националната противопожарна служба главен комисар Никола Николов, шефа на ОД МВР Смолян Николай Димов, заедно с областния управител на Смолян.

    След кратки разговори се реши блокадата да се свали, а кметовете, представители на портестиращите и отговорните институции заминаха за София за разговори на високо ниво. Комисар Николов аяви ,че ще се намери начин за пълното обезпечаване на противопожарната охрана на курорта. Протестиращите, основно горовладелци, се съгласиха докато стане ясен резултатът от срещата да не правят блокади.

    Припомняме, в началото на октомври хотелиери и местна власт излязоха на мирен протест пред кметството в Пампорово, заради ликвидирането на пожарния екип на място, което тогава беше още в проект. От 4 декември обаче вече ще е факт. Тогава искането за запазване на пожарната служба не беше чуто. До никъде не стигнаха и разговорите на министъра на туризма Николина Ангелкова с ръководството на МВР.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини