От х:

Днес в x:

Рискът от корупция на катаджиите в Кърджали сведен до минимум, камери ги следят на всяка крачка

Изображение 1 от 2

    Рискът от корупция на пътните полицаи в Кърджалийско е сведен до минимум. Камери следят всяко тяхно действие. Видеоматериалът се изпраща на  Дирекция „Вътрешна сигурност”  и Инспектората на МВР. Записите се съхраняват в архива на министерството. Това сподели на брифинг началника на КАТ-Пътна полиция в Кърджали главен инспектор Иван Бакърджиев. Той подчерта, че по-строгият контрол е възможен благодарение на новите автомобили с които патрулират пътните полицаи. Те са с три камери:предна, задна и в купето.

    Ще припомним,че тази година Областната дирекция на МВР-Кърджали получи от вътрешното ведомство 8 нови автомобила КИА. Три от тях са за Пътна полиция-Кърджали, а останалите пет са за Районните управления в Джебел, Ардино,  Кирково, Крумовград и Момчилград.

    На кратка церемония в двора на ОД на МВР старши комисар Венцислав Момчилов поздрави служителите с новата придобивка. Той отбеляза, че колите са с вътрешно наблюдение, за предотвратяване на корупционни практики и агресия към служителите на реда.  Монтирани са  принтери, за да може на място да бъдат издавани наказателни постановления на нарушителите на закона.

    Трите коли за Пътна полиция ще имат за основна задача превенцията на пътни произшествия по пъта за ГКПП Маказа.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини