От х:

Днес в x:

Русия планира да обяви социалните мрежи за "чужд агент"

Чуждестранните социални мрежи могат да попаднат в списъка на чуждите агенти в Русия, заедно с чуждите средства за масова информация. Това съобщава РБК, като зитира заявление на водача на фракция "Единна Русия" в Госдумата Сергей Неверов.

По думите му ще бъде създадена комисия, която ще разработи по-широки механизми  които могат да включват социалните мрежи..

На 10 ноември говорителят на Думата Вячеслав Володин свика съвещание на лидерите на четирите фракции и ръководителите на комисиите, за да обсъдят по спешност реципрочни мерки спрямно американските медии. Огледалните мерки са в отговор на искането на властите в САЩ телевизионният канал RT America да се регистрира като чужд агент, съобщи BBC

Депутатите ще подготвят или нов законопроект, или поправки на действащите закони, за да бъдат включени в закона за чуждите агенти средствата за  масова информация. Става дума за чуждестранни медии и около тази позиция са "консолидирани всички фракции в Госдумата". Мерките могат да бъдат приети още през следващата седмица, съобщи РБК по-рано, като цитира източник, блъзък до ръководството на доланата камара.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини