От х:

Днес в x:

Среща в Асеновград във връзка с Българското председателство на Съвета на ЕС

Община Асеновград съвместно с Областна Администрация – Пловдив канят всички заинтересовани страни на среща във връзка с подготовката на Работна програма за 2018 г. на Комуникационната стратегия на РБългария в частта й „Национален план”.

Срещата ще се проведе на 22 ноември от 11:00 ч. в 601 зала в Общината. Програмата предвижда срещата да премине в два отделни панела. Тя ще бъде открита от областния управител Здравко Димитров, след което ще започне презентация по повод 10 години от членството на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС /1 – 30 юни 2018 г./. Ще бъде излъчен кратък филм за начина на функциониране на институциите на ЕС, последват от дискусия.

Вторият панел предвижда мултимедийни презентации с теми „2018 – Европейска година на културното наследство„  и „Пътят към Пловдив 2019”, включващи информация за приоритетите в областта на културата и наследството в рамките на Българското председателств и свързани с предстоящото домакинство на Пловдив за Европейска столица на културата`2019, съвместно с академичните среди, местните власти, неправителствения сектор и Фондация „Пловдив 2019”.

В подкрепа на дейностите по подготовка на Българското председателство на Съвета на ЕС, в Националния план на Работната програма на КС за 2017 г. е предвидена допълнителна дейност с осигурени средства за финансиране на 4 читалища на територията на област Пловдив.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини