От х:

Днес в x:

8-класничка от ПМГ първа на Националното речеви и комуникационни умения по английски

Осмокласничката от Хасковската Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“  Дарена Георгиева  показа най-добрите  речеви и комуникативни умения на английски език сред връстниците си в страната. Тя спечели първото място в първа група от 6-ти до 9-ти клас на провелия се в Сливен Национален кръг от състезанието.

Заедно с нея представител от Хасково беше и Кристина Тимахкярова от 10 клас на Математическата гимназия, която участва при по-големите-от 9-ти до 11-ти клас.

 Проверката на знанията и уменията на учениците се извършва в двамодула- устно представяне по предварително подготвена тема върху тазгодишното мото на състезанието „Correction does much, but encouragement does more“. Във втората част на участие следва свободен разговор с членовете на журито.

Общото време за представяне на всеки участник е до 15 минути – до 5 минути за предварително подготвената устна презентация и до 10 минути за свободния разговор.

За  участие в националния кръг момичетата са се класирали след доброто си представяне на училищния, общинския и областен кръг.

  Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    Анонимен
    2 0
    14:23, 13 ное 2017
    Момичето от възрастова група 9-11 клас е от Езиковата Гимназия

Още новини

Последни новини