От х:

Днес в x:

ОТКРИХА ФОРМУЛАТА ЗА ПЕРФЕКТНАТА ДУЗПА

Футболните асове по цял свят често се дънят при изпълнението на дузпи, но вече нямат извинение да го правят. Университетско изследване на Острова разкри формулата за перфектнoтo изпълнение на 11-метровия наказателен удар.



Умните глави на едно от висшите училища в Англия, след часове с изгледани изпълнения на дузпи, успяха да стигнат до изстрела, който няма как да бъде спасен от вратарите.


Шутът трябва да е със скорост над 104 километра в час. Това изисква засилка от 5-6 крачки. Топката пък трябва да бъде ритната под ъгъл от 20 до 30 градуса.


Кълбото трябва да влети в мрежата на 50 см от напречната греда и 50 сантиметра, от който и да е от страничните стълбове.


Изследователите гарантират 100 процентова успеваемост, ако условията бъдат спазени, твърди в днешното си издание „Sun".


Феновете на Манчестър Сити обаче, най-вероятно са разочаровани, че формулата за перфектната дузпа не излезе на бял свят няколко дни по-рано, след като Робиньо изпорти 11-метров наказателен удар срещу Съндърланд.


Джон Тери също щеше да спести един литър сълзи, ако знаеше за съществуването на специалната рецепта преди да провали своя Челси на финала на Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед миналата година.

Източник: gong.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини