От х:

Днес в x:

Кражбите в Горски извор: хилядарки, суджуци, гаджета

    Полицаи от Областната дирекция на МВР в Хасково стартираха изнесени приемни по малките населени места. Мобилни екипи са сформирани от представители на охранителна, криминална и икономическа полиция. Целта им е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред. Обществеността и представителите на местната власт ще имат възможност да споделят с полицейските служители проблеми, касаещи обществения ред и да подават сигнали, налагащи действия от страна на компетентни институции.

    Днес се проведе приемна в пенсионерския клуб на димитровградското село Горски извор, на която присъства кметът Янко Янев и около петнайсетина възрастни местни жители. Оказа се, че макар и не толкова големи, но все пак проблеми в селото не липсват. „Става дума за битови прояви, предимно дребни кражби“, каза кметът Янко Янев. Той поясни, че има противообществени прояви – шофиране с превишена скорост, въртене на гуми, чупене на лампи, обръщане и трошене на контейнери за смет, кражба на кошчета и други. Кметът обаче е категоричен, че полицейското присъствие респектира населението. По думите колко по-честно се организират такива срещи полицаи и хора по-селата, толкова по-добре.

    По думите на хора от селото през последната година нямало сериозни кражби или телефонни измами, обект на които са предимно възрастни хора по селата. Един от местните – Петю Стойчев, разказа, че преди време крадци се промъкнали в къщата на негова съседка, откъдето задигнали суджуци за около 200 лева. 71-годишният мъж, който е бивш багерист на местното ТКЗС, не рядко влизал в ролята на шериф и обикалял из селото, за да проверява дали работи уличното осветление и да респектира бабаитите. По думите на възрастните хора в селото шетали предимно 5-6 буйни момчета.

    Докато Петю обясняваше проблемите в селото, в центъра пристигна и местния веселяк с колело Балканче, който се жалва пък, че преди време му откраднали гаджето. Встрани от него пък униформени от Териториална полиция в Димитровград извършваха проверки на преминаващите автомобили.

    В Горски извор обаче имало гастрольори, които посред бял ден преди време набелязвали самотно живеещи хора и задигнали от 3000 до 5000 лева, като последният случай бил от преди година.

    Като проблем в местните посочиха самотноживеещите пенсионери и обезлюдяването на къщите в селото, които са по-лесен обект за кражби.

    През този месец са предвидени още няколко приемни – на 16 ноември от 9,30 до 12 часа в село Стамболийски и от 13,30 до 17 часа в село Узунджово, на 23 ноември от 9,30 до 12 часа в Симеоновград и от 13,30 до 17 часа в село Преславец, на 29 ноември от 9,30 до 12 часа в село Капитан Андреево и от 13,30 до 17 часа в село Момково.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Go
      gost
      12 -2
      16:39, 9 ное 2017
      Кутелова, как може да пишеш ПетЮ?
    • 2
      Ме
      Местен
      11 -1
      16:59, 9 ное 2017
      По известен като "Пъля"
    • 3
      Ме
      Местен
      7 -1
      19:08, 9 ное 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      Пе
      Петя
      7 0
      09:13, 10 ное 2017
      Кражбите в с.Горски Извор изобщо не са малки и са редовни,кмета си нехае и не си върши работата съвестно.Бандитите и крадците се разхождат вечер свободно по селските дворове и домове и плашат възрастните хора.Води ли кмета статистика и знае ли колко хора са окрадени? Знае ли в колко домове и дворове влизат крадците?Тези хора са гласували за него да си върши работата като кмет,а не да си взема заплатата ей така.И не са само кражбите в селото,защото тревите са навсякъде по новите му криви тротоари.Централната част и парковете са мръсни и неподдържани,речното корито е тревясало и затлачено,гробището е обрасло като гора и още и още ....Събудете се хора и вижте кмета,и му търсете отговорност!!! И вие от ГЕРБ го стройте!!!

    Още новини

    Последни новини