24 °C

Кражбите в Горски извор: хилядарки, суджуци, гаджета

Полицаи от Областната дирекция на МВР в Хасково стартираха изнесени приемни по малките населени места. Мобилни екипи са сформирани от представители на охранителна, криминална и икономическа полиция. Целта им е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред. Обществеността и представителите на местната власт ще имат възможност да споделят с полицейските служители проблеми, касаещи обществения ред и да подават сигнали, налагащи действия от страна на компетентни институции.

Днес се проведе приемна в пенсионерския клуб на димитровградското село Горски извор, на която присъства кметът Янко Янев и около петнайсетина възрастни местни жители. Оказа се, че макар и не толкова големи, но все пак проблеми в селото не липсват. „Става дума за битови прояви, предимно дребни кражби“, каза кметът Янко Янев. Той поясни, че има противообществени прояви – шофиране с превишена скорост, въртене на гуми, чупене на лампи, обръщане и трошене на контейнери за смет, кражба на кошчета и други. Кметът обаче е категоричен, че полицейското присъствие респектира населението. По думите колко по-честно се организират такива срещи полицаи и хора по-селата, толкова по-добре.

По думите на хора от селото през последната година нямало сериозни кражби или телефонни измами, обект на които са предимно възрастни хора по селата. Един от местните – Петю Стойчев, разказа, че преди време крадци се промъкнали в къщата на негова съседка, откъдето задигнали суджуци за около 200 лева. 71-годишният мъж, който е бивш багерист на местното ТКЗС, не рядко влизал в ролята на шериф и обикалял из селото, за да проверява дали работи уличното осветление и да респектира бабаитите. По думите на възрастните хора в селото шетали предимно 5-6 буйни момчета.

Докато Петю обясняваше проблемите в селото, в центъра пристигна и местния веселяк с колело Балканче, който се жалва пък, че преди време му откраднали гаджето. Встрани от него пък униформени от Териториална полиция в Димитровград извършваха проверки на преминаващите автомобили.

В Горски извор обаче имало гастрольори, които посред бял ден преди време набелязвали самотно живеещи хора и задигнали от 3000 до 5000 лева, като последният случай бил от преди година.

Като проблем в местните посочиха самотноживеещите пенсионери и обезлюдяването на къщите в селото, които са по-лесен обект за кражби.

През този месец са предвидени още няколко приемни – на 16 ноември от 9,30 до 12 часа в село Стамболийски и от 13,30 до 17 часа в село Узунджово, на 23 ноември от 9,30 до 12 часа в Симеоновград и от 13,30 до 17 часа в село Преславец, на 29 ноември от 9,30 до 12 часа в село Капитан Андреево и от 13,30 до 17 часа в село Момково.

Анета Кутелова


4 Коментара

Хороскоп за 23.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини