От х:

Днес в x:

София домакин на Световното първенство по батут

Изображение 1 от 2

    София домакинства на 32-то Световно първенство по батут за мъже и жени през следващите три дни. Състезанието, което провежда в Арена Армеец, откри днес  министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 

    В обръщението си той благодари на Българска федерация скокове батут за положените усилия по арганизацията и за развитието на атрактивния спорт у нас.

    Успешното провеждане на шампионата ще издигне авторитета на българската федерация на световно ниво“, заяви Красен Кралев, цитиран от пресслужбата на ММС.

    По време на официалната церемония по откриването на първенството  бяха издигнати знамената на 35-те държави участнички. В  церемонията се включиха председателят на Българската федерация по батут Стоян Димитров и Мартин Робин, който е член на Изпълнителното бюро на Световната федерация по гимнастика (FIG) . Сред официалните гости на първия ден от спортния форум бяха и четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев, председателят на Българска федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев, зам.-кметът на София Тодор Чобанов, заместник-посланикът на Австралия в Гърция, който отговаря и за нашата страна Андреа Карло Биги и почетният консул на Австралия Индиана Трифонова. 
    В надпреварата между 9 и 12 ноември отличия ще си оспорват състезателите  в три дисциплини: голям батут (олимпийска), двоен минибатут и скокове на пътека.

    Голямата звезда на първенството е носителят на 3 олимпийски титли и 14 златни медала от световни първенства Донг Донг от Китай. За Световното първенство по батут в България ще пристигне и президентът на FIG Моринари Ватанабе, който в понеделник – 13 ноември ще бъде удостоен със званието „Почетен професор” на Национална спортна академия „Васил Левски”. 
       През следващата седмица в София ще се проведе и Световно първенство за младежи, юноши и девойки. В него България участва с 14 състезатели на олимпийската дисциплина – голям батут. Имаме шансове за влизане сред първите 8 и евентуално за медали. 

     Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини