От х:

Днес в x:

В Димитровград инициират гражданско наблюдение на съдебната реформа

Изображение 1 от 5

    В началото на следващата година в Димитровград ще бъде изградена структура на мрежа за наблюдение на съда и съдебната реформа. В нея се предвижда да участват представители на бизнеса, на етнически и религиозни общонсти, на неправителствени организации, читалища и културни институции. Целта е гражданите да извършват пряко наблюдение върху съдебната реформа у нас.

    Дейностите са част от проект под надслов "Гражданско участие за по-добра съдебна система", който започна да реализира Фондация "Х & Д Джендър перспективи". Подобна структура ще бъде сформирана и в Хасково, Харманли, Свиленград и Ивайловград, съобщи на среща в Димитровград днес ръководителят на проекта Кристина Йорданова.

    В рамките на разработката се предвижда да бъдат анкетирани 100 жители на община Димитровград, 25 от тях трябва да бъдат страни по дела в Районен съд. Целта е да се получи представа за познанията и отношението на хората към съдебната система в България. 

    Планувано е също да бъде направено задълбочено проучване и сред работещи в сферата на съда и засегнати от съдебната реформа - съдии, съдебни служители, прокурори, следователи, полицаи, юристи и др. В рамките на проекта двама медиатори ще провеждат информационни срещи за запознаване на спорещи страни с това какво представлява медиацията - начин за извънсъдебно разрешаване на спора.

    Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Добро управление" и ще продължи до края на 2018 година.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Лр
      лр
      4 -3
      15:30, 9 ное 2017
      Съдебна реформа , наблюдение и т.н. просто забравете! Тук са се в "вкопали" едни хора , партийно верни на когото трябва и яко държат кокала! Просто удар в празното!
    • 2
      Съ
      Съдия
      3 -3
      16:24, 9 ное 2017
      Съдия Митрушева да бъде вън от съдебната система! Изпълнява поръчките на баща си, на герб! Партийните повели вън от съда! Това което е замислено не може да стане. Първо трябва да се променят прокурори, съдии. Да отпадне черния ценоразпис, да се съди по закон, а не който може да се откупи да се откупва. Да има наказание на вещите лица, които тълкуват законите и дават неправилна насока на делата. Старите вещи лица да бъдат сменяни, защото са се сраснали със съдиите и дават това което им се иска. Дори нямат право на тълкуване на закон, но те си го позволяват и съда допуска това.
    Последни новини